Zelfhulpgroepen vrezen lockdown: ”Bid voor ons”

Op dit moment maken de Zelfhulpgroepen een zware tijd door als gevolg van corona en lockdown. Het aantal coronapatiënten neemt dramatisch toe in Bangladesh.

Een derde lockdown lijkt onvermijdelijk. Jipta, projectleider en begeleider van Zelfhulpgroepen: ,,We doen echt ons uiterste best om de lockdown door te komen, maar als alles opnieuw op slot gaat, wordt het zeer moeilijk. We zetten alles op alles om medicijnen op tijd bij leprapatiënten te krijgen en genoeg te eten te hebben. Maar we kunnen het niet alleen. Bid alstublieft voor ons…’’

Leprapatiënten worden vaak verstoten door hun familie, vanwege de vooroordelen over de ziekte – in veel culturen wordt lepra als een straf van God gezien – en angst voor besmetting, ook al is iemand genezen. Een zelfhulpgroep is een soort nieuwe familie. De meeste deelnemers hebben lepra gehad, of kampen met (lepra)handicaps. In de Zelfhulpgroep helpen mensen elkaar, leren zij hoe wonden verzorgd moeten worden en zorgen mensen samen voor een inkomen.

Lockdown veroorzaakt veel problemen. Vooral als het gaat om eten, medicijnen en wondverzorging. We doen er alles aan om genoeg voorraad te verstrekken aan medische middelen die nodig zijn, en om er voor te zorgen dat mensen elke dat een maaltijd hebben. Wilt u helpen met een gift? Met uw gift, geeft u eten en wondverzorging. Hartelijk dank!