Egyptische roadmovie met glansrol voor leprapatiënt

In Nederland draait in veel bioscopen de hartverwarmende roadmovie over de avontuurlijke reis van voormalig leprapatiënt Beshay. Na de dood van zijn vrouw beslist hij om voor het eerst de leprakolonie te verlaten waar hij zijn hele leven woonde, om op zoek te gaan naar zijn familie. Samen met het weesjongetje Obama en zijn geliefde ezel begint hij aan een lange reis door Egypte.yomeddine lepra

Als zeer jong kind werd Beshay door zijn vader achtergelaten in een leprakolonie, midden in de woestijn van Egypte, om nooit meer terug te keren. Wanneer zijn vrouw plotseling overlijdt, beslist hij om op zoek te gaan naar zijn familie. Samen met een weesjongetje uit een nabijgelegen weeshuis en een ezeltje begint hij aan een avontuurlijke reis door de woestijn. Dit is nog geen makkelijke opgaaf: het ezeltje kan de reis nauwelijks volhouden en Beshay’s uiterlijk schrikt veel mensen af. Toch blijven Beshay en Obama positief: ze helpen elkaar door tegenslagen heen en ontdekken hoe ze met een goede dosis hoop, trots en vertrouwen obstakels kunnen overwinnen. Vriendelijke roadmovie over een vriendschap tussen twee outcasts, op zoek naar familie en geborgenheid. Dit speelfilmdebuut van de Egyptisch-Australische regisseur A.B. Shawky was de enige debuutfilm in competitie tijdens het filmfestival van Cannes 2018.

Bekijk de trailer

Tekst: moviesthatmatter.nl

We organiseren allerlei projecten om mensen met lepra een beter leven te geven.

Leprapatiënten als Beshay worden vaak gediscrimineerd. Gun je iemand met lepra een betere toekomst?

 

Ontvang nu korting op de film Yomeddine in Gigant in Apeldoorn (€ 7. Normaal € 9,50). Print daarvoor deze emailnieuwsbrief.

 

yomeddine
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world