Leprazending spreekt tijdens VN-conferentie

 

In juni hebben vertegenwoordigers van Leprazending 21 landen waar lepra voorkomt gevraagd welke specifieke stappen zij nemen om discriminatie en uitsluiting van personen met lepra tegen te gaan. De vertegenwoordigers Amar Timalsina, Pradeep Bagival en international director of The Leprosy Mission Brent Morgan waren aanwezig op de VN-conferentie over de Rechten van personen met een Handicap (United Nations Convention on the Rights of Persons with Disabilities) in New York.

2018 Brent Morgan and Amar Timalsina at UN ConventionDeze conferentie had een specifieke focus op de naleving van het VN-Verdrag voor de rechten van mensen met een handicap.

Suggesties

De drie heren hebben ook samen met Disabled Peoples International op dezelfde conferentie een symposium georganiseerd. Ze gaven suggesties hoe de mensenrechten voor personen met een handicap het best kan worden aangepakt.

Het was de eerste keer dat vertegenwoordigers van leprapatiënten aanwezig waren tijdens  een VN-Conferentie. Een goede gelegenheid om nieuwe relaties op te bouwen en de  schending van de mensenrechten van leprapatiënten internationaal onder de aandacht te brengen. Er waren bij elkaar 178 landen vertegenwoordigd.

Belangrijk

Vindt u het belangrijk dat er meer naar leprapatiënten geluisterd wordt, en dat zij niet meer buitengesloten worden, steun dan ons werk. Samen maken we het verschil.