Vaktrainingen in India

In India bieden we vaktrainingen voor jongeren die lepra hebben gehad, of een handicap hebben. Zij leren een vak, zodat ze in de toekomst makkelijker een baan vinden en in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Studenten met handicaps worden gestimuleerd om zelfzorggroepen te vormen, zodat ze elkaar na hun opleiding kunnen blijven helpen.

Met aandacht voor…

Als het nodig is, krijgen gehandicapte jongeren aangepaste gereedschappen zodat ze hun vak goed kunnen uitoefenen. Persoonlijke ontwikkeling krijgt veel aandacht, net als zelfzorg (medisch), financiële zelfstandigheid, presentatie, sollicitatietraining, lessen over mensenrechten en omgaan met discriminatie.

Vak kiezen

Studenten kunnen kiezen voor een opleiding tot monteur, lasser, kleermaker, ICT-operator, elektricien, meubelmaker of houtbewerker, tuinbouwer en terreinonderhouder. Het gaat vaak om interne opleidingen van één schooljaar. Op de vakscholen worden daarnaast verkorte (nascholings-) cursussen aangeboden.

Contacten leggen

De gesponsorde vakscholen werken nauw samen met mensen in de omgeving. Ze leggen contacten met mensen in belangrijke posities, praten met ondernemers over behoeften en stageplekken. Op die manier helpen we met giften uit Nederland studenten aan een baan.

Een baan

Van de studenten die een vakopleiding hebben gevolgd, vindt 85 procent een baan. Het slagingspercentage is hoog: bijna honderd procent van de studenten slaagt, dankzij de professionele, persoonlijke aanpak. Ook ligt het aan de motivatie van de jongeren zelf; zij grijpen ontzettend graag de kans aan om uit de armoede te ontsnappen.

Gebed gevraagd

Sinds corona zijn er in India grote zorgen. Het leven met corona-regels is moeilijk, ook voor onze studenten. Wilt u bidden voor hen? Het is bijzonder fijn dat jongeren, getroffen door lepra, naar school kunnen en een mooie toekomst voor ogen kunnen hebben. Helaas hebben onze vakscholen en studenten zeer te lijden onder de regels rondom corona. Ook staan veel banen op de tocht, of er is gewoonweg geen werk als gevolg van de maatregelingen. Wil je in het bijzonder bidden om herstel voor student Satya en zijn moeder? Zij zijn besmet met corona en opgenomen op de quarantaine-afdeling.