Leprazending zoekt een Storyteller

Word jij blij van contentcreatie, engagement en aanpakken? Werk je graag in een uitdagende, betekenisvolle functie in een betrokken team? Reageer dan snel.

Wij gaan voor een wereld zonder lepra. Lepra is een eeuwenoude ziekte die veel lijden veroorzaakt onder de allerarmsten: handicaps en uitsluiting. Onze generatie kan deze eeuwenoude ziekte stoppen, jij kunt hier concreet aan meebouwen. Help je mee?

Leprazending groeit en daar zijn we dankbaar voor. De komende jaren willen we meer donateurs in Nederland bereiken, inspireren en betrekken. Hiervoor zoeken wij een:

Storyteller

(24-32 uur per week, hybride, flexibele uren mogelijk) 

Over lepra is prachtige content te maken, daar hebben we jou voor nodig. Jij gaat opkomen voor mensen met lepra. Als storyteller ben je een onmisbare schakel in het online en offline landschap, heb je veel ruimte voor initiatief om samen met je team Fondsenwerving & Communicatie ons bereik te vergroten en mensen te betrekken bij onze missie.

WAT JE GAAT DOEN

  • Je verzamelt prachtige verhalen en content content (via onze Digital Asset Manager en wereldwijde partners)
  • Je creëert en redigeert aansprekende content die de doelgroep aanspreekt en activeert op kanalen als Direct Mail, e-mail, website, Social Media, print).
  • Je werkt de Social Media Strategie uit, maakt een contentkalender en voert deze uit.
  • Je zet campagnes op voor fondsenwervende projecten, samen met je team.
  • Je vergroot het bereik en klantervaring. Je versterkt de verbinding met leads en donateurs met customer journeys.
  • Je inspireert en ondersteunt de interne organisatie op communicatie, waaronder het lopende WeAreAble! Programma.
  • Je onderhoudt proactief contact met mediapartners, bureaus en onze achterban.
  • Je bent bereid een event te organiseren, stagiairs te begeleiden of een reis naar het buitenland te maken.

WIE WE ZOEKEN

COPYWRITING | Je schrijft vlot, maakt overtuigende content voor diverse kanalen. Content die verbindt en aanzet tot actie. Intuïtief voel je aan hoe je gevoel en emotie goed toepast. Je kunt mensen raken met je teksten en je verplaatsen in de ontvanger.

RESULTAATGERICHT | Jij bent een aanpakker, kan commercieel denken, houdt van concrete resultaten en een ambitieuze werkomgeving. Je denkt in mogelijkheden en bent proactief. Je kunt planmatig werken, prioriteren, snel schakelen en zelfstandig werken.

GELOOF | Jij wilt je christelijke identiteit handen en voeten geven. Bijdragen aan iets dat er écht toe doet. Als je ergens in gelooft, dan ga je er volledig voor. Je bent sociaal en maakt gemakkelijk contact.

ERVARING | Jij hebt HBO werk- en denkniveau en opleiding in een relevante richting. Je hebt bij voorkeur ervaring in marketingcommunicatie bij een bureau of goed doel. Je bent digitaal vaardig. Je kunt goed samenwerken, je doelgroepen doorgronden, een contentplan en contentstrategie maken, aansprekende content creëren, zorgen voor conversie, je kunt content optimaliseren.

WAT WE JOU BIEDEN

VOLDOENING | De kans om mee te werken aan genezing en herstel van een veelal vergeten en uitgesloten groep mensen. Jij bent hun stem, maakt verhalen zichtbaar en helpt lepra te verslaan door doelgroepen te activeren.

UITDAGING | Jij hebt veel vrijheid om de communicatie van Leprazending verder te ontwikkelen, creativiteit in te brengen en ruimte om verantwoordelijkheid te nemen.

ENTHOUSIAST TEAM | Een uitdagende en afwisselende functie in een betekenisvolle en professionele werkomgeving, een enthousiast en warm zelfsturend team, ondersteuning vanuit je teamleider.

GOEDE ARBEIDSVOORWAARDEN | Een prettige werkplek op ons kantoor naast NS-station Apeldoorn. Salaris in overleg, afhankelijk van je ervaring en opleiding. Een premievrij pensioen, thuiswerkvergoeding en laptop in bruikleen.  We investeren daarnaast in je professionele ontwikkeling. Er is flexibiliteit in uren om werk en privé goed te combineren.

WIE WE ZIJN

Leprazending is een internationale, christelijke organisatie, onderdeel van de grootste lepra-organisatie wereldwijd (The Leprosy Mission) met zo’n tweehonderd projecten in Azië en Afrika. Ons kantoor in Apeldoorn telt 13 medewerkers en tien vrijwilligers. Jij gaat deel uitmaken van team Fondsenwerving & Communicatie, dat bestaat uit een manager fondsenwerving (teamleider), digital marketeer (vacant) twee relatiebeheerders en een data-analist.

SOLLICITEREN

Stuur je motivatie en CV naar: petra@leprazending.nl. Zolang de vacature open staat blijft jouw sollicitatie welkom. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel of mail Petra: 055-7600500. Inhoudelijke vragen? Mail Mark (teamleider): mark@leprazending.nl.

Het borgen van de veiligheid, integriteit en waarde van de soms kwetsbare mensen met wie wij werken is essentieel voor Leprazending. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), het navragen van referenties en het ondertekenen van onze gedragscode maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Download hier de vacature als pdf.