Warning: file_get_contents(/home/customer/www/leprazending.nl/public_html/wp-content/plugins/pronamic-ideal/packages/pronamic/wp-mollie/src/../package.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/leprazending.nl/public_html/wp-content/plugins/pronamic-ideal/packages/pronamic/wp-mollie/src/Client.php on line 51
class="page-template page-template-page-bricks page-template-page-bricks-php page page-id-9461" id="top">

Geef vrouwen als Parbati hun waardigheid terug

 

De wereld van vandaag is gecompliceerd. Een akelig virus heerst onder ons. Het is daarom goed om er voor elkaar te zijn – al is het op afstand. Jij hebt vandaag een geweldige kans om een kwetsbaar mens te helpen. Iemand met de eeuwenoude ziekte lepra. Lepra is goed te genezen. Leprabesmetting is uiteindelijk te stoppen. Help mee om lepra een ziekte van het verleden te maken.

 

 

Elke 2 minuten krijgt iemand de diagnose lepra

Lepra breekt levens

Samen stoppen we lepra

‘Kijk uit, straks besmet ze jou…’

,,Pas toen mijn handen verkrampten en vervormden, realiseerde ik me dat er iets goed mis was met mijn gezondheid. Ik was zo bang…’’, zegt Parbati. Acht jaar geleden kreeg ze de diagnose te horen: ‘jij hebt lepra’.

,,Ik merkte dat mensen mij begonnen te mijden. Plaatsgenoten klampten mijn broer aan, bij wie ik woonde: ‘Kijk uit voor haar, straks besmet ze jou…’, zeiden ze. We begonnen van verschillende borden te eten. Al mijn spullen moest ik apart houden en ik mocht niets aanraken. Maar mensen om ons heen bleven bang en zeiden: ‘Zij moet ergens anders wonen’. Uiteindelijk moest ik weg en leefde ik gescheiden van iedereen.”

Mijn waardigheid terug

Intussen ging het steeds slechter met me. Ik kon niet meer lopen. Wilde ik me verplaatsen, dan kroop ik als een dreumes, of ik liep op mijn knieën. Jarenlang. ,,Mijn vader is helaas gestorven en mijn broer is geëmigreerd naar het buitenland. Ik zie mijn familie nooit meer. Maar er is iets moois gebeurd in mijn leven. Ik ben geholpen door de mensen van Leprazending. In het lepraziekenhuis in Anandaban kreeg ik een behandeling en – voor zover mogelijk – hersteloperaties.”

Zoveel lieve mensen…

,,Na mijn genezing leerde ik lezen en schrijven aan de vakschool van Leprazending. Ik heb zoveel lieve mensen om mij heen. Zij hielpen mij mijn waardigheid terug te vinden. Ik heb weer een toekomst!’’ Eigen winkeltje ,,Inmiddels heb ik een winkeltje geopend, met steun vanuit het lepraziekenhuis. Ik verkoop van alles en nog wat. Het draait goed. Zelfs zo, dat ik kan op mijn eigen benen kan staan. Niet letterlijk, maar absoluut figuurlijk. Mijn leven is hersteld en ik voel me intens gelukkig!’’ Diep dankbaar ,,Naar alle mensen die hulp mogelijk maakten voel ik diepe dankbaarheid. Het liefste zou ik hen allemaal persoonlijk bedanken, voor hun daden, voor hun gebeden, voor hun giften. Dat gaat natuurlijk niet lukken, maar ik ben blij dat ik hier op deze plek mag zeggen: dank jullie wel, God bless you!’’

‘Jij hebt lepra’

Parbati is niet de enige met lepra. Nog altijd worden vrouwen zoals zij verstoten. Elke twee minuten krijgt iemand de diagnose te horen: ‘jij hebt lepra’. Wil jij meehelpen om het leven van iemand met lepra te herstellen? Voor 21 euro per maand geef jij in één jaar tijd een mens met lepra een volledig hersteld leven. Van behandeling, medicijnen en hersteloperatie tot aan scholing, voorlichting aan familie en vrienden en deelname in een zelfhulpgroep. Kies zelf voor hoeveel jij een leprapatiënt wilt helpen – elk bedrag wordt in grote dankbaarheid ontvangen, klein en groot.

 

 

‘Ik wil het, word gereinigd’

 

“En er kwam een melaatse naar Hem toe… en Jezus, innerlijk met ontferming bewogen, stak Zijn hand uit, raakte hem aan en zei tegen hem: Ik wil het, word gereinigd!” Marcus 1:41-42 HSV

Lepra is een eeuwenoude ziekte, bekend uit de Bijbel. Jezus zag om naar mensen met lepra. Wij willen samen met jou verdergaan met wat Hij begon. Met expertise en met liefde ontfermen we ons over mensen met lepra. We willen hen genezing bieden, en uiteindelijk de verwoestende ziekte volledig stoppen. Omdat het nu wél kan, met behulp van het nieuwe medicijn PEP kan het lukken om leprabesmetting binnen nu en vijftien jaar te stoppen. Samen maken we lepra een ziekte van het verleden. Help je mee?

Opsporen

Vroegtijdige opsporing is essentieel om besmetting,handicaps en uitsluiting te voorkomen.

Bijna alle lepra gerelateerde problemen worden veroorzaakt door te late diagnose.

Om lepra een ziekte van het verleden te maken is het vinden en herkennen van de signalen van lepra essentieel.

Jouw donatie helpt ons mensen met lepra op te sporen voor het te laat is.

Behandelen

Binnen 2 dagen behandeling is een leprapatiënt niet meer besmettelijk.

Lepra is goed te genezen! De medicijnen zijn gratis. De behandelkuur duurt 6-12 maanden.

Blijvende handicaps door lepra… dat moet stoppen. Tijdige behandeling voorkomt permanente zenuwschade, handicaps en sociale uitsluiting.

Jouw steun zorgt dat de medicatie bij mensen met lepra komt, snel.

Stoppen

Geen besmetting meer vanaf 2035

Vroegtijdig herkennen en snelle behandeling – met jouw hulp zijn duizenden mensen niet meer besmettelijk en kunnen de ziekte niet langer overdragen naar familie, vrienden en buren. Gestopt.

Je ondersteunt medisch onderzoek naar de oorzaak van verspreiding.

Én je helpt de verdere gevolgen van lepra te stoppen. Handicaps, discriminatie en angst.

 

In het afgelopen jaar vonden 4.150 leprapatiënten genezing

Wij geloven in een wereld zonder lepra

tekst