Actie Draagt elkanders lasten van het Reformatorisch Dagblad voor Wycliffe & Leprazending

De jaarlijkse actie Draagt Elkanders Lasten van het RD komt op voor Myanmar; Geestelijke opbouw; Christelijke getuigenis. Met deze actie in voor Wycliffe en Leprazending hopen we de positie van christenen in het boeddhistische Myanmar (Birma) te versterken. Dit doen we door hen een Bijbel in hun eigen taal te geven en door een getuigenis te zijn in de samenleving via hulp aan leprapatiënten en gehandicapten.

Meer weten over deze RD-actie of direct de actie steunen? ga naar de actiewebsite van Draagt elkanders lasten:

Wat gebeurt er met uw gift?

Uw gift is bedoeld voor:

  • Voor de RD-actie zijn twee centra geselecteerd: in Pakokku (centraal Myanmar) en Taungoo.  Deze twee centra bedienen ongeveer 100.000 patiënten.
  • Met deze actie steunen we het ziekenhuis van Leprazending in Moulmein 300 kilometer ten oosten van Yangoon. Het ziekenhuis telt 100 bedden en 50 personeelsleden, waaronder enkele artsen.
  • In het ziekenhuis vindt plastische chirurgie plaats (met name leprapatiënten zijn vaak zwaar verminkt), worden prothesen gemaakt en verschaft en worden hulpverleners getraind om in de wijde omgeving patiënten op te zoeken en te helpen.

Jaarlijks zijn er in Birma zo’n 3000 nieuwe gevallen van lepra, vaak met grote mate van misvormingen.  De capaciteit van het ziekenhuis is beperkt: op jaarbasis worden slechts 60 nieuwe gevallen opgenomen. Direct naast het ziekenhuis is een leprapatiënten-dorp waar ook een kerkje staat midden in dit boeddhistische land.