Stage-opdracht

Leprazending is een christelijke organisatie die zich al meer dan 140 jaar inzet voor mensen met lepra. Lepra is een vreselijke ziekte die het zenuwstelsel aantast, en zorgt voor gevoelloosheid in handen en voeten. In een vergevorderd stadium veroorzaakt het verminkingen en blindheid. Daarnaast worstelen leprapatiënten met discriminatie en uitsluiting. India telt tientallen discriminerende wetten. Elke 2 minuten krijgt iemand de diagnose lepra.

Leprazending is internationale organisatie, en helpt leprapatiënten op een holistische manier. We bieden ze behandelingen, operaties en helpen bij de reïntegratie in de maatschappij. Ook zetten we in op voorlichting en lobby om discriminatie uit te bannen. De bevolking lichten we voor over hoe ze lepra in een vroeg stadium kunnen herkennen zodat verminkingen worden voorkomen. Met onze bijdrage in onderzoek willen we dat de ziekte lepra uiteindelijk volledig wordt uitgeroeid.

Jaar 4 stage en afstuderen

Probleemstelling: Leprazending organiseert jaarlijks events. Een van die events is de Ontmoetingsdag voor onze donateurs. Maar ook voor mensen die Leprazending nog niet kennen, is dit een mooi moment om voor Leprazending aandacht te vragen. Deze Ontmoetingsdag willen we laten groeien, en mensen een beleving meegeven, en hun betrokkenheid voor de leprapatiënt vergroten.

Wat hebben we nodig: Ben jij een organisatietalent met creatieve ideeën? Kun jij een goed draaiboek in elkaar zetten voor de volgende jaren? Heb jij visie om een goed communicatieplan hierbij te maken om zo veel mogelijk exposure voor dit event te creëren? Houd je daarbij rekening met kpi’s zodat we dit elk jaar weer kunnen verbeteren? En kun je vrijwilligers en anderen die op de dag helpen goed motiveren?

Hoe zien we de invulling: Allereerst moet de student de organisatie Leprazending leren kennen. Vervolgens gaat hij invulling geven aan het event Ontmoetingsdag, en een draaiboek maken. Aan het eind van het jaar organiseert hij de Ontmoetingsdag, en zal hij het aanspreekpunt van de dag zijn.

 

Planning

Maand 1ApeldoornInwerken
Maand 2Apeldoornhet schrijven van een draaiboek. Het vinden van een geschikte locatie met thema.
Maand 2 – 3Uitvoeren van het draaiboek met communicatieplan.
Eind maand 3ApeldoornOnderzoek/verslag opzetten.
Maand 4 + 5ApeldoornUitwerken verslag/onderzoek
Maand 6ApeldoornEvent + evaluatie + verwerken in draaiboek.

Wie hebben we nodig: Ben jij een creatieve, enthousiaste en proactieve tweede – vierdejaars student Communicatie die geordend kan werken en van organiseren houdt? Solliciteer dan op deze stageplek.

Kandidaten moeten makkelijk contacten kunnen leggen, en mensen met hun enthousiasme kunnen motiveren. De invulling en planning van de afstudeeropdracht is in overleg aan te passen.

Binnen ons team werk je zelfstandig aan een concrete opdracht met goede begeleiding van professionele medewerkers met hbo-opleiding. Je krijgt 1 persoon als vast aanspreekpunt. Met onze kennis en ervaring helpen wij jou graag op weg om jouw stageperiode goed af te ronden. We beloven je: je zult hier veel leren. De organisatie biedt veel ruimte voor eigen inbreng.

Over Leprazending: Leprazending is een middelgrote goede-doelenorganisatie met zo’n 30.000 donateurs en zo’n € 1,9 miljoen aan jaarlijkse inkomsten.

We werken met een klein, efficiënt team van ongeveer 15 mensen in Apeldoorn. Het team bestaat uit medewerkers en vrijwilligers die samen begaan zijn met mensen met lepra. Onze projectlanden zijn India, Myanmar, Bangladesh, Tsjaad en DR Congo. Leprazending werkt internationaal samen in ‘The Leprosy Mission Global Fellowship’. Zie www.leprazending.nl.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erika Haisma, Fondsenwerving en Communicatie, telefoon 055-7600500.

Een stagevergoeding behoort tot de mogelijkheden.