Stage: stageplek stichting

Probleemstelling: Leprazending wil met verhalen (story telling) een beleving aan de donateur meegeven wat er met zijn of haar geld is gedaan. Tegelijkertijd is het moeilijk verhalen uit het veld te krijgen over mensen met lepra en wat Leprazending in hun leven heeft betekend. Er zijn culturele barrières waardoor mensen ter plekke lastig kunnen indenken wat er van hen wordt verwacht. Dit geldt voor zowel de verhalen als de fotografie.

Wat hebben we nodig: Voor onze communicatie met projectlanden in Myanmar en Bangladesh hebben we een plan nodig om structureel verhalen met problemen en feedback op campagnes te krijgen. Er moeten contacten in het land worden gelegd. Mensen op het veld moeten weten wat van hen wordt verwacht. Naast verhalen moeten er ook structureel kwalitatief goede foto’s worden gemaakt die voldoen aan de huisstijl. De foto’s moeten aansluiten bij het onderwerp waarover wordt geschreven, en ook aansluiten op de campagnes die in Nederland lopen.

Hoe zien we de invulling: Allereerst leert de student de organisatie Leprazending kennen. Hij treft hier in Nederland ook voorbereidingen voor de reis en maakt een plan van aanpak. Welke projecten zijn nuttig om te bezoeken? Afbakening van de opdracht.

Na twee maanden reist hij/zij naar het veld om een aantal projecten te bezoeken, contacten te leggen die updates vergemakkelijken en verhalen te verzamelen met foto’s. De uitwerking vindt eind maart, april op kantoor in Apeldoorn plaats. In mei kan hij zijn onderzoek complementeren en updates op eerder gemaakte verhalen verzamelen.

Planning

Maand 1ApeldoornInwerken
Maand 2ApeldoornPlan van aanpak opstellen, voorbereidingen op reis
Maand 3 (2 wkn)Bangladesh (of één van onze projectlanden)Bezoek naar diverse projecten als: vakscholen, ziekenhuizen en project Catch Them Young. Contacten leggen voor de toekomst.
Eind maand 3ApeldoornVerslag/onderzoek opzetten + verhalen uitwerken.
Maand 4 + 5ApeldoornUitwerken verslag/onderzoek
JuniApeldoornAfronding stage-opdracht

 

 

Wie hebben we nodig

Ben jij een creatieve, enthousiaste en proactieve vierdejaars student Communicatie die als afstudeeropdracht een aantal weken in het buitenland wil verblijven? Solliciteer dan op deze stageplek. Let op: voor deze stage moet je de Engelse taal goed beheersen.

Kandidaten die interesse hebben in andere culturen, en makkelijk contact kunnen maken, hebben de voorkeur. Affiniteit met fotografie is een pré. De invulling en planning van de afstudeeropdracht is in overleg aan te passen.

Binnen ons team werk je zelfstandig aan een concrete opdracht met goede begeleiding van professionele medewerkers met hbo-opleiding. Je krijgt 1 persoon als vast aanspreekpunt. Met onze kennis en ervaring helpen wij jou graag op weg om jouw stageperiode goed af te ronden. Je zult hier veel leren, en ook nog eens een onvergetelijke reis maken. Deze stageplek biedt verder veel ruimte voor eigen inbreng.

Over Leprazending: Leprazending is een middelgrote goede-doelenorganisatie met zo’n 30.000 donateurs en zo’n € 1,9 miljoen aan jaarlijkse inkomsten. Het is een internationale christelijke organisatie die strijdt tegen de ziekte lepra. Naast preventie en onderzoek bieden we leprapatiënt op een liefdevolle manier zorg, en werken we ernaar toe dat hij of zij weer een plek krijgt in de maatschappij.

We werken met een klein, efficiënt team van rond 15 medewerkers in Apeldoorn. Het team bestaat uit medewerkers en vrijwilligers die samen begaan zijn met mensen met lepra. Onze projectlanden zijn India, Myanmar, Bangladesh, Tsjaad en DR Congo. Leprazending werkt internationaal samen in ‘The Leprosy Mission Global Fellowship’. Zie www.leprazending.nl.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen de afdeling Fondsenwerving en Communicatie, telefoon 055-7600500.

Een stagevergoeding behoort tot de mogelijkheden.