Help mee lepra geschiedenis te maken

Weet je dat elke dag vijftig kinderen worden besmet met lepra? Zonder hulp blijft lepra voortwoekeren. Met jouw hulp kunnen we lepra vroegtijdig opsporen en snel behandelen. Zo stopt lepra én worden handicaps voorkomen. Help je mee? Voor 24 euro bevrijd je één kind van lepra. Scroll voor het filmpje. ↓

.


Sameer weet hoe meedogenloos lepra is

Ik neem mijn toevlucht onder de schaduw van Uw vleugels. – Psalm 57:2a

 

Lepra is meedogenloos. Sameer uit India (8 jaar) weet het. De ziekte tastte zijn zenuwen aan. Steeds vaker struikelde hij over zijn verzwakte benen, zijn pen kon hij niet meer vasthouden.

Naar school gaan lukte niet meer, terwijl leren zo belangrijk is voor zijn toekomst. Als vriendjes voetballen, moet hij toekijken. Neerslachtig denkt hij: ‘hoe moet ik verder?’ Zonder hulp blijft lepra voortwoekeren, ook onder kinderen. Het zal jonge lichamen blijvend beschadigen. Het zal ervoor zorgen dat kinderen verstoten worden, uit angst voor besmetting. Met jouw hulp kunnen we lepra vroegtijdig opsporen en snel behandelen, zodat lepra stopt én handicaps voorkomen worden. Voor alle mensen, één voor één. Op weg naar een wereld zonder lepra.

Van onschatbare waarde

Zondag 30 januari is het Wereld Lepra Dag. Een dag met speciale aandacht voor mensen met lepra. Want samen kunnen we lepra geschiedenis maken. Help je mee? Weet, elke bijdrage, klein of groot, is van onschatbare waarde en helpt mee kinderen als Sameer te bevrijden van lepra. Kun je je voorstellen hoe dankbaar Sameer zal zijn als hij is genezen?

 

 

IK WIL HELPEN

Laten we

voortzetten

wat

Jezus

begon

Jezus stak zijn hand uit

En er kwam een melaatse naar Hem toe… en Jezus, innerlijk met ontferming bewogen, stak Zijn hand uit, raakte hem aan en zei tegen hem: ‘Ik wil het, word gereinigd!’ Marcus 1:41-42 HSV

Lepra is een eeuwenoude ziekte. Jezus zag om naar zieken, naar mensen met melaatsheid. Wij willen samen met jou verdergaan met wat Hij begon. Met expertise en met liefde ontfermen we ons over mensen met lepra. We willen hen bevrijden van lepra en uiteindelijk die verwoestende ziekte verslaan. Maar we kunnen het niet alleen. Help jij mee? Samen maken we lepra een ziekte van het verleden.