Moeder dacht:
het gaat wel over

Prisha is zes jaar, de jongste van een arm gezin. Toen ze in ons ziekenhuis kwam, was ze het gevoel in haar pink al kwijt. Uit ons onderzoek bleek dat ze lepra had.

We behandelden haar meteen. Gelukkig is lepra bij haar op tijd opgespoord: ze houdt geen handicaps over.

Ik wil dit werk steunen

Opgezwollen vlekken

Haar familie maakte zich in eerste instantie weinig zorgen over de vlekken op haar huid – ‘het gaat wel weer over’. Pas toen ze rood opzwollen, ging moeder met haar naar de huisarts. Gelukkig stuurde hij haar door naar ons lepraziekenhuis, omdat hij vermoedde dat het lepra was…

Zo kwam Prisha bij ons binnen.

Lepra kan gestopt worden

Vandaag de dag krijgt elke twee minuten iemand de diagnose lepra. Dat moet toch stoppen? Het goede nieuws is: het kán gestopt worden. Door lepra tijdig op te sporen en snel te behandelen.

Een jaar medicijnen

Prisha moet nog een jaar medicijnen slikken, maar: de lepra is nu al volledig gestopt in haar lichaam. Ze is weer het vrolijke meisje, dat ze altijd was. Kijk haar blije gezicht!

Wereld zonder lepra

Wij ervaren het als een zegen dat jij en mensen zoals jij, leprapatiënten in je hart sluit. Samen werken we toe naar ‘een wereld zonder lepra’. Om dat te bereiken moet de strijd tegen lepra doorgaan. Totdat niemand meer lijdt door lepra. Help jij ook mee? Elke gift, klein of groot, draagt bij aan het voorgoed verslaan van lepra. Heel hartelijk dank!

Ik wil helpen

 

Kijk hoe blij Prisha en haar moeder zijn… Wat een verschil met hoe ze in ons ziekenhuis binnenkwam. Toen haar behandeling startte, zou ze eigenlijk net naar school gaan. Ons ziekenhuisteam gaf haar daarom prentenboeken – ze hielpen haar op weg. Inmiddels kent ze het alfabet en de cijfers. Ze is zo trots!

Lepra gestopt in hele familie

Wij mogen samen met haar blij zijn, want ze is genezen van lepra en: lepra is gestopt in haar hele familie – zij kregen preventief medicijnen. Stel dat iemand van hen ongemerkt besmet zou zijn met lepra (lepra heeft een lange incubatietijd), dan wordt de ziekte in de kiem gesmoord. Zo stoppen we lepra.