Moeder dacht:
het gaat wel over

Prisha moet nog een jaar medicijnen slikken, maar: de lepra is nu al volledig gestopt in haar lichaam. Ze is weer het vrolijke meisje, dat ze altijd was. Kijk haar blije gezicht!

Opgezwollen vlekken

Haar familie maakte zich in eerste instantie weinig zorgen over de vlekken op haar huid – ‘het gaat wel weer over’. Pas toen ze rood opzwollen, ging moeder met haar naar de huisarts. Ik ben zo blij dat die haar doorstuurde naar ons lepraziekenhuis…

Geen gevoel meer

Prisha is zes jaar, de jongste van een arm gezin. Toen ze in ons ziekenhuis kwam, was ze het gevoel in haar pink al kwijt. We behandelden haar meteen en gelukkig houdt ze geen handicaps over.

Zo kwam Prisha bij ons binnen.

Lepra kan gestopt worden

Vandaag de dag krijgt elke twee minuten iemand de diagnose lepra. Dat moet toch stoppen? Het goede nieuws is: het kán gestopt worden.

Wereld zonder lepra

Wij ervaren het als een zegen dat jij en mensen zoals jij, leprapatiënten in je hart sluit. Samen kunnen we toewerken naar ‘een wereld zonder lepra’. Maar nu moet de strijd tegen lepra nog doorgaan. Totdat niemand meer lijdt door lepra. Help jij mee? Elke gift, klein of groot, draagt bij aan het voorgoed verslaan van lepra. Heel hartelijk dank!

Ja, ik help mee

 

Kijk hoe blij Prisha en haar moeder zijn… Wat een verschil met hoe ze in ons ziekenhuis binnenkwam. Toen haar behandeling startte, zou ze eigenlijk al naar school gaan. Daarna moest het door corona uitgesteld worden. Ons ziekenhuisteam gaf haar prentenboeken.

Lepra gestopt in hele familie

En weet u, ze kent al het alfabet en de cijfers. Ze is zo trots! Wij mogen samen met haar blij zijn, want weet u, ze is genezen is van lepra en: lepra is gestopt in haar hele familie – zij kregen preventief medicijnen. Stel dat iemand al ongemerkt lepra zou hebben, dan wordt de lepra meteen aangepakt. Zo maken we lepra geschiedenis.