Help iemand als Parbati

Voor 7 euro per maand geef jij in drie jaar tijd volledig herstel aan iemand als Parbati, én help je lepra definitief te stoppen. Jouw steun draagt bij aan opsporing, diagnose, wondverzorging, medicijnen, hersteloperaties en hulp bij terugkeer in de maatschappij. Scrol omlaag om te helpen en lees haar ontroerende verhaal.

.


 

‘Ik moest weg’

,,Het begon met witte, gevoelloze vlekken. Ik voelde het niet meer als ik mij bezeerde en kreeg overal wondjes. Pas toen mijn handen verkrampten en vervormden, realiseerde ik me dat er iets goed mis was. Ik was zo bang…’’, zegt Parbati.

Acht jaar geleden kreeg ze de diagnose: ‘je hebt lepra’. Lepra, melaatsheid.

,,Plaatsgenoten begonnen mij te mijden, ze klampten mijn broer aan bij wie ik woonde: ‘Kijk uit voor haar, straks besmet ze jou…’. We begonnen van verschillende borden te eten. Al mijn spullen moest ik apart houden en ik mocht niets meer aanraken.”

Mensen bleven bang

,,Maar mensen om ons heen bleven bang en zeiden: ‘Zij moet ergens anders wonen’. Uiteindelijk moest ik weg en leefde ik gescheiden van iedereen. Verstoten, weggestopt. Het ging steeds slechter met me. Ik kon niet meer lopen. Wilde ik me verplaatsen, dan kroop ik als een dreumes, of ik liep op mijn knieën. Jarenlang.”

Iets moois

,,Mijn vader is helaas gestorven en mijn broer emigreerde naar een ander land. Ik zie mijn familie nooit. Maar er gebeurde iets moois in mijn leven. Ik ben gevonden en geholpen door de mensen van Leprazending. In het lepraziekenhuis in Anandaban kreeg ik een behandeling en – voor zover mogelijk – hersteloperaties.”

Lezen en schrijven

,,Na mijn genezing leerde ik lezen en schrijven aan de vakschool van Leprazending. Ik heb nu zoveel lieve mensen om mij heen. Zij hielpen mij mijn waardigheid terugvinden. Ik kreeg weer hoop en toekomst.’’

Eigen winkeltje

,,Inmiddels heb ik een winkeltje geopend, met steun vanuit het lepraziekenhuis. Ik verkoop van alles en nog wat. Het draait goed. Zelfs zo, dat ik kan op mijn eigen benen kan staan. Na mijn genezing dacht ik dat ik de rest van mijn leven in een rolstoel moest doorbrengen. Daarin is nu verandering gekomen. In onze prothesewerkplaats heeft de schoenmaker aangepaste schoenen voor mij gemaakt. Met de schoenen kan ik weer lopen! Voor mij echt een wonder, er gaat een wereld voor mij open!’’ Bekijk hier het filmpje, waarin Parbati loopt.

Wil jij iemand als Parbati de kans geven om ook weer te kunnen lopen? Klik dan hier.

Diep dankbaar

,,Naar alle mensen toe, die hulp mogelijk maakten voel ik diepe dankbaarheid. Het liefste zou ik hen allemaal persoonlijk bedanken, voor hun daden, voor hun gebeden, voor hun giften. Dat gaat niet lukken, ik ben daarom blij dat ik hier op deze plek mag zeggen: dank jullie wel, God bless you!’’

Hoe jij kunt helpen 

Parbati is genezen, maar elke twee minuten krijgt iemand de diagnose lepra. Zij hebben dringend hulp nodig. Voor 7 euro per maand geef je in drie jaar tijd iemand als Parbati volledig herstel én je helpt mee lepra definitief te stoppen. Wil jij helpen? Weet, de dankbaarheid van mensen als Parbati duurt levenslang.

Jouw steun wordt in grote dankbaarheid ontvangen!

IK WIL IEMAND ALS PARBATI HELPEN

Wat hulp kost

Om iemand als Parbati volledig te herstellen kost 252 euro. Van wondverzorging, medicijnen, hersteloperaties en scholing tot aan hulp bij terugkeer in de maatschappij. Denk aan het vinden van een baan, maar ook aan het geven van goede voorlichting om de angst en vooroordelen over lepra weg te nemen bij dorspgenoten. Ook zit erbij in: het opsporen van (weggestopte) mensen als Parbati. Voor 7 euro per maand geef je dus in drie jaar tijd iemand als haar volledig herstel. Hartelijk dank voor je betrokkenheid!

 

Jezus stak zijn hand uit

 

En er kwam een melaatse naar Hem toe… en Jezus, innerlijk met ontferming bewogen, stak Zijn hand uit, raakte hem aan en zei tegen hem: ‘Ik wil het, word gereinigd!’ Marcus 1:41-42 HSV

Lepra is een eeuwenoude ziekte, bekend uit de Bijbel. Jezus zag om naar mensen met melaatsheid. Wij willen samen met jou verdergaan met wat Hij begon. Met expertise en met liefde ontfermen we ons over mensen met lepra. We willen hen genezing bieden, en uiteindelijk de verwoestende ziekte volledig stoppen. Omdat het nu wél kan, met een nieuwe methode kan leprabesmetting binnen nu en vijftien jaar gestopt worden. Maar we kunnen het niet zonder hulp van mensen zoals jij. Help je mee? Samen maken we lepra een ziekte van het verleden.

Samen stoppen we lepra

IK WIL HELPEN