Over ons

Leprazending is een internationale christelijke organisatie die lepra bestrijdt. We behandelen de individuele patiënt met aandacht en liefde. Leprapatiënten worden vaak gediscrimineerd en buitengesloten. Wij willen juist deze mensen medisch, sociaal en geestelijk bijstaan. Op die manier dragen we Gods liefde uit.

Als internationale organisatie The Leprosy Mission met 31 partnerlanden, bieden we leprapatiënten een nieuw leven. We bieden medische hulp, geven vakopleidingen, verstrekken microkredieten en investeren in voorlichting en onderzoek. Inmiddels hebben we meer dan 140 jaar ervaring in dit werk.

Nauw
Met een klein, maar efficiënt team in Nederland – met 14 (parttime) medewerkers en vele vrijwilligers – geven we mensen met lepra nieuwe hoop. Leprazending heeft ruim tweeduizend nationale en internationale veldwerkers en werkt nauw samen met gemeenschappen, kerken, plaatselijke overheden en andere ontwikkelingsorganisaties.

Het werk van Leprazending wordt gedragen door supporters. Zij zijn het hart van ons bestaan. Duizenden Nederlanders strekken zich jaarlijks uit naar leprapatiënten, en steunen ons werk. Samen gaan we de strijd aan tegen lepra, en willen we de ziekte uiteindelijk volkomen uitroeien. Doe je mee?

 

“En er kwam een melaatse naar Hem toe…en Jezus, innerlijk met ontferming bewogen, stak Zijn hand uit, raakte hem aan en zei tegen hem: Ik wil het, word gereinigd!”

Marcus 1:41-42 HSV

Werken bij Leprazending? Stagiaires en vrijwilligers zijn ook van harte welkom, en worden met een warm hart ontvangen. Bekijk de vacatures.

 

Vraag ‘Besmet’ tijdelijk gratis aan!

Een indrukwekkend verhaal over een bijna vergeten ziekte. Vraag het nu aan.

Nu aanvragen