Noodhulp Afrika: Hongersnood

Terwijl de wereld haar adem inhoudt om wat er gebeurt in de Oekraïne voltrekt zich in Afrika een stille ramp: hongersnood.

Na drie mislukte regenseizoenen heerst er in Ethiopië momenteel extreme droogte. De recente conflictsituatie maakt hulpverlening moeilijk. Er is onmiddellijk humanitaire steun nodig. De hongersnood loopt de komende maanden verder op. Naar schatting 5.7 miljoen mensen hebben voedselhulp nodig in Zuidoost Ethiopië, waaronder 500.000 ondervoede moeders en kinderen.

Leprazending Ethiopië vertelt:

‘Er komt gelukkig noodhulp op gang, maar dit is niet genoeg. Leprapatiënten en mensen met een handicap zijn extra kwetsbaar. Zij hebben vaak geen toegang tot noodhulp. Wij willen nu in actie komen met noodhulp pakketten, voordat het te laat is. Ik kan niet blijven zitten met het idee dat mensen die niet zo mobiel zijn, geen toegang hebben tot eten. Ik vraag dringend jullie hulp.’

Ook in andere delen van Afrika zoals Tsjaad en DR Congo is er nood door gebrek aan voedsel en medische zorg. Leprapatiënten zie je niet gauw in het nieuws. In tijden van crisis worden de meest kwetsbaren vaak achtergelaten. Terwijl zij bescherming nodig hebben.

Als je op zo’n moment van betekenis kunt zijn, wil je maar één ding: helpen.

Vandaag vraag ik u: Wilt u naar hen omzien? Doneren kan op onze noodhulp pagina. Leprazending in Afrika heeft uw hulp nu nodig.