Nieuws

Verlaten Sharidah demonstreert voor schoon water »

Sharidah* uit India kreeg op 10-jarige leeftijd de diagnose lepra. Ze leefde een tijd zonder symptomen en trouwde, maar toen de ziekte zichtbaarder werd, scheidde haar man van haar en nam hij hun kinderen mee. Ze was verdrietig en wist niet wat ze moest doen toen ze ook nog gedwongen werd het dorp waar ze […]

Lees verder »

Besmettingen stoppen met preventieve medicijnen »

Met preventieve medicijnen kan voorkomen worden dat mensen met lepra besmet raken. In Bangladesh testen we een nieuwe methode om dit in de praktijk te brengen en zo te werken aan een toekomst zonder nieuwe leprabesmettingen.

Lees verder »

Jongeren met lepra naar school in D.R. Congo »

Kinderen van mensen geraakt door lepra worden in D.R. Congo vaak buitengesloten van hun families, gemeenschappen en scholen. Hierdoor verliezen ze hun zicht op een zelfstandige toekomst. Leprazending wil dit aanpakken door de kinderen te re-integreren in het lokale onderwijs, hun gemeenschappen en hun families.

Lees verder »

Gezonde ogen voor de allerarmsten »

Leprazending werkt in de regio’s rondom de ziekenhuizen in Kothara, Purulia, en Salur om de kennis over oogproblemen te vergroten en mensen de zorg te geven die ze nodig hebben.

Lees verder »