Indiase tiener knapt op na hersteloperaties

Het lichaam van Mohammed (16) uit India was aangetast door lepra. Zijn handen en voeten waren kromgetrokken en hij kon zijn ogen niet meer sluiten. Mohammed was erg depressief en wilde eigenlijk niet meer leven.

Gelukkig kon hij bij Shahdara Lepraziekenhuis terecht. Dankzij steun uit Nederland kreeg hij liefdevolle zorg en onderging hij verschillende hersteloperaties. Zijn leven is daardoor compleet veranderd.

Glas water

Mohammed vertelt: ‘Ik heb drie hersteloperaties aan mijn handen en voeten gehad. Voor de operaties kon ik niet eens een glas water vasthouden, nu wel! Door oefeningen kan ik ook mijn ogen weer sluiten. Ik krijg geen zweren meer omdat ik weet hoe ik wonden kan voorkomen en moet verzorgen.’

Zelfverzekerd

‘Het ergste aan lepra is de afwijzing door anderen. Soms schaam ik me nog wel eens als ik bij anderen ben, maar niet zoals vroeger. Ik ben blij en weet dat uiteindelijk alles goed komt. In het lepraziekenhuis hoorde ik ook over de liefde van Jezus. Nu wil ik voor Hem leven. Ik heb mijn studie weer opgepakt en ben zelfverzekerd genoeg om te werken. Zo kan ik geld verdienen en ook mijn ouders ondersteunen.’

Vindt u het belangrijk dat meer jongeren als Mohammed een nieuwe start krijgen? Steun dan het werk van Leprazending. Samen maken we het verschil.