Leprazorg in Hokhai

7 juni 2023

Samenvatting

Om lepra te kunnen stoppen, is het erg belangrijk dat ook in moeilijk te bereiken gebieden goede leprazorg aanwezig is. In de Shan regio in Oost-Myanmar ligt het dorp Hokhai, waar veel mensen met lepra naartoe hebben moeten verhuizen. We willen van dit dorp de plek maken waar mensen uit de hele regio terecht kunnen voor goede zorg. Daarom bezoeken een aantal van onze artsen in Myanmar dit jaar het dorp een aantal keer om mensen op te leiden en operaties uit te voeren.

Doel

Het trainen van lokale gezondheidswerkers om van Hokhai een centrale zorgplek te maken. Daarnaast het verlenen van leprazorg via operaties en wondbehandelingen.

Laatste nieuws over dit project

Geen berichten gevonden.

Wie profiteren van dit project?

De Shan-regio is niet alleen afgelegen, maar ook een gebied waar het conflict tussen de militaire overheid en de lokale bevolking ernstig is. Hierdoor zijn er veel reisbeperkingen. Voor mensen met lepra in de Shan-regio is leprazorg dus erg moeilijk te bereiken. Dankzij dit project komt de zorg naar hen toe.

Waarborging van de impact

Het project zal elk jaar actief worden geëvalueerd door onze programma-afdeling , zodat we op de hoogte blijven van de impact van het project en het, waar nodig, verbeterd kan worden. Investeerders ontvangen van ons een jaarlijkse rapportage.

 

Projectgegevens

Status: Actief
Looptijd: januari 2023 -december 2024
Projectgebied: Hokhai, Shan regio, Oost-Myanmar
Onze bijdrage in 2024: € 12.084

Nog nodig in 2024: € 12.084

Contactpersoon: Heidi Hoogvliet

 

Terug naar alle projecten