Leprazending start noodhulpactie voor Bangladesh

Noodhulp overstromingen in Bangladesh

18 juli 2019 | Misschien heeft u het gezien op het journaal… de beelden van de hevige overstromingen in Bangladesh.
In Gaibandha, deze plaats ligt in het Noordoosten van Bangladesh, is er in de afgelopen week ook zware regen gevallen. Het water uit de rivier is overstroomd waardoor huizen zijn weggespoeld, vee verdronken en gewassen zijn verwoest. Ook op andere plaatsten stijgt het water waardoor de kans op overstromingen toeneemt.

Leprazending werkt in dit gebied. Salomon, een van onze medewerkers ter plaatse, vertelt: ‘De situatie is schrijnend. Op dit moment weten we dat er al 500 leprapatiënten getroffen zijn. Eén van hen is Dipali. Door de overstromingen was het riskant om haar te bezoeken. Toch wilden we dit doen om met haar mee te leven en te zien hoe de situatie is. Haar huis en goederen zijn beschadigd en haar vee verdronken. Wanneer haar huis nog meer onder water komt te staan, kan zij hier niet meer wonen. Er is dringend hulp nodig!’

 

Uw steun is nodig!

Vanuit Nederland willen we Salomon en zijn team ondersteunen, zodat hij Dipali en andere mensen kan helpen. Er is dringend behoefte aan o.a. voedsel, drinkwater, medicijnen, kleding en onderdak.

Helpt u mee om dit mogelijk te maken?

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world