Leprazending deelt gratis puzzelboekjes uit tijdens Opwekking

Van 18 – 21 mei trekken duizenden christenen naar Biddinghuizen om het pinksterfeest te vieren. Komt u ook naar Opwekking? Leprazending is er ook bij, en wil u graag ontmoeten.

Opwekking: gratis puzzelboekje

Dit jaar hebben we een mooie verrassing voor u: een gratis puzzelboekje met een prijspuzzel, sudoku, bijbelquiz, woordzoeker en meer. Leuk voor bij uw tent of tijdens een rustig moment thuis. En ondertussen leert u iets meer over de ziekte lepra.

Dwerggroei
Op de voorpagina van het puzzelboekje ziet u Mamta en Kajal uit India. Ze zijn 16 jaar en al tien jaar goede vriendinnen. Helaas heeft het leven ze niet altijd toegelachen. Kajal is door haar dwerggroei maar 1 meter lang, en Mamta leeft, door de lepra van haar vader, in een leprakolonie.

Gelukkig is Mamta’s vader met uw steun inmiddels van de ziekte lepra genezen. Maar daarmee zijn niet alle problemen opgelost. Mamta’s ouders zijn allebei ook nog verslaafd aan alcohol. Dat maakt het leven voor Mamta en haar twee broers niet makkelijk. Haar omgeving weet dat ze in een leprakolonie woont, en plaagt haar daarmee. Ze zijn bang dat ze zelf ook deze ziekte krijgen.

 

Fiets

Met geld van donateurs van Leprazending worden Mamta en Kajal geholpen. Ze krijgen een opleiding zodat ze later makkelijker een baan kunnen vinden. Iedere dag neemt Mamta haar vriendin Kajal achterop de fiets me naar school. Ook krijgen ze weerbaarheidstrainingen zodat ze leren met pesterijen om te gaan.

Met uw donaties wordt ook de omgeving van Mamta en Kajal geïnformeerd over lepra. Bijvoorbeeld dat de ziekte na de behandeling met medicijnen niet meer besmettelijk is. Daardoor worden mensen minder bang, en begripvoller voor leprapatiënten, en worden Mamta en Kajal zich steeds beter geaccepteerd.

Dromen
Mamta wil dokter worden, en Kajal lerares. Wij steunen deze dromen.

Natuurlijk willen we in India nog veel meer jongens en meiden als Mamta en Kajal helpen aan een betere toekomst. Helpt u mee met een bijdrage?