Wat leuk dat jij hier kijkt!

Wist je dat elke twee minuten iemand hoort: ‘jij hebt lepra’. Misschien ken je lepra vanuit de Bijbel, het verhaal waarin Jezus melaatsen geneest. Melaatsen moesten vroeger buiten de stad leven.

 

Nog steeds is het zo dat veel leprapatiënten verstoten worden door hun familie. Zoals Mehendra – lees hier zijn verhaal – een jongen van niet eens twaalf jaar. Doordat hij niet op tijd behandeld is, kreeg hij ernstige wonden en uiteindelijk moest zijn been geamputeerd worden.

Goed te genezen

Het goede nieuws is dat lepra goed te genezen is. Als Leprazending zetten we ons wereldwijd in om lepra vroeg op te sporen, snel te behandelen, zodat lepra stopt. Het is ons doel om in het jaar 2035 lepraverspreiding gestopt te hebben.

Doe je mee?

Zou het niet gaaf zijn om samen met je klasgenoten, vrienden of vriendinnen, club of vereniging mee te helpen om dat doel te halen? Misschien met een leuke spaaractie of sponsorloop. Het kost 24 euro om één patiënt lepravrij te maken. Wil je meer weten? Stuur ons een mailtje (info@leprazending.nl) en wij staan graag voor je klaar. Bellen mag natuurlijk ook: 055 760 0500.

Aanvragen

Wil je misschien een spreekbeurt houden, een spaardoos of kleurplaten voor je club of klas aanvragen? Je bent zó welkom: stuur een mailtje naar bovenstaand adres, of bel gewoon even.