Doe een gift en herstel een vrouwenleven

Jaarthema: Hart voor Vrouwen

Als vrouwen worden getroffen door lepra, betekent dat vaak niet alleen verwoesting van hun lichaam. Omdat familie en buren bang zijn ook lepra te krijgen, raken vrouwen in een isolement. In het ergste geval worden ze verstoten.

Armoede
Veel vrouwen in landen met lepra zijn economisch afhankelijk van hun man of familie. Als ze in de steek worden gelaten omdat ze lepra krijgen, zijn ze extreem kwetsbaar voor diepe armoede.

Depressie
Zonder hoop, zonder steun van familie, zonder geld en lijdend onder voortdurende pijn en lichamelijke handicaps raken veel vrouwen met lepra in een ernstige depressie.

Wij helpen!
Wij hebben een project opgezet voor vrouwen. Ons doel is om dit jaar 1850 vrouwen met lepra te helpen. Wij willen helpen vrouwenlevens te herstellen, lichamelijk en geestelijk.  Zodat zij hun plek in de maatschappij terugkrijgen. Van diepe wanhoop naar een nieuw begin. Help jij mee?

De tussenstand: 1.177 vrouwen

Dit jaar willen we 1.850 vrouwen met lepra helpen.

 

Hart voor vrouwen
In de dorpen gaan we op zoek naar in de steek gelaten vrouwen. We verzorgen hen, bieden hen een medische behandeling, hersteloperaties, speciale schoenen, of indien nodig een rolstoel. We lichten familie en buren intensief voor over lepra, zodat de angst wordt weggenomen en het sociale netwerk van de vrouwen wordt hersteld. Ons doel in 2019: een hersteld leven voor 1850 vrouwen.

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world