Dank voor de plek in jouw hart, voor vrouwen met lepra

Hart voor Vrouwen

De vrouw op de foto heet Bhagya. Ze vertelt: ,,Ooit droomde ik ervan om te trouwen, een gezin te stichten en een leuke baan te hebben. Maar toen ik lepra kreeg, verstootte mijn familie mij. Intussen woon ik alweer twintig jaar in een Mercyhome van Leprazending in India. Ik ben genezen van lepra, maar raakte wel mijn been kwijt. Met behulp van een prothese kan ik weer lopen. In het Mercyhome vang ik nieuwe leprapatiënten op. Mijn dromen zijn niet allemaal uitgekomen, maar ik ben gelukkig. Dank u wel dat u voor vrouwen als mij bidt en geeft!’’

Veel vrouwen met lepra hebben dringend hulp nodig. Daarom willen we dit jaar 1.888 vrouwen een nieuwe start bieden. Als een vrouw met lepra hersteld wordt, is vaak haar hele familie geholpen.

In landen waar lepra is, zijn vrouwen meestal economisch afhankelijk van hun man of familie. Als ze in de steek worden gelaten omdat ze lepra krijgen, zijn ze extreem kwetsbaar voor diepe armoede.

Doe mee aan het project ‘Hart voor vrouwen’, waarin we dit jaar 1888 vrouwen willen helpen. Help mee vrouwenlevens te herstellen, lichamelijk en geestelijk.  Zodat zij hun plek in de maatschappij terugkrijgen. Van diepe wanhoop naar een nieuw begin.

Al 245 van 1888 vrouwen krijgen nu hulp – dank je wel!

 

Dankzij jouw hulp kunnen we in de dorpen zoeken naar in de steek gelaten vrouwen. We verzorgen hen, bieden hen een medische behandeling, hersteloperaties, speciale schoenen, of een rolstoel. We lichten familie en buren intensief voor over lepra, zodat de angst wordt weggenomen en het sociale netwerk van de vrouwen wordt hersteld.

Als vrouwen worden getroffen door lepra, betekent dat meestal niet alleen verwoesting van hun lichaam. Omdat familie en buren bang zijn ook lepra te krijgen, raken vrouwen in een isolement. Vaak worden ze verstoten.

Zonder hoop, zonder steun van familie, zonder geld en lijdend onder voortdurende pijn. Veel vrouwen met lepra raken in een ernstige depressie.

Mede dankzij jouw hulp krijgen zij hun leven weer terug. Dank je wel, namens alle vrouwen met lepra.