Handen uit de mouwen

Aan de slag in Myanmar

De volgende samenwerking van Leprazending met World Servants vindt komende zomer plaats. Twee groepen vertrekken naar Myanmar om te bouwen aan verandering.

2 reizen

Op een eiland dicht bij de kust van Myanmar, in de plaats Chaungsone, bouwt een groep jongeren samen met de lokale bevolking  een studentenhuis voor jongeren met een beperking.

In Pakokku (regio Magway)  wordt gewerkt aan een community center voor de gehele gemeenschap van Pakokku. Dit is een gemeenschap met een geïntegreerde voormalige leprakolonie, waarin 50 families leven die getroffen zijn door lepra. Een kerk uit Doetinchem heeft deze handschoen opgepakt.

2018

Wil je mee (als kerk of als individu)? Kijk dan op www.worldservants.nl/leprazending.

Gave ervaring

Naast Azië bouwt World Servants ook in Afrika en Latijns-Amerika. Ds. Gertjan Robbemond is predikant in de protestante gemeente van Oud-Beijerland. In de afgelopen jaren gingen 55 Oud-Beijerlanders met World Servants mee naar Afrika en Zuid-Amerika om te bouwen aan verandering. Hun enthousiasme sloeg over. Sinds 2013 gaat Gertjan jaarlijks mee. ‘Het is een buitengewoon gave ervaring. Je wordt er een rijk en gezegend mens van.’