Project GRACE: leprazorg in Tsjaad

45% van de leprapatiënten in Salamat wordt te laat gevonden. Zij hebben een handicap opgelopen. 

 

Project GRACE gaat levens redden. Wij zoeken 50-100 betrokken donateurs die willen investeren om leprapatiënten op te sporen in Salamat en te behandelen voordat er handicaps ontstaan. 

Hoe u Project GRACE kunt steunen

Vanuit Nederland zoeken wij financiering voor € 54.077 per jaar. Vanaf € 300 per jaar (€25 per maand) kunt u instappen als partner. Concreet betekent het dat wij al aan de slag kunnen in Tsjaad met support van 50-100 donateurs die investeren in het leprawerk in Tsjaad. Jullie zijn als het ware een verlengstuk van het team van Geeske Zijp.

Hoe wij u op de hoogte houden van de impact

Wij houden partners op de hoogte over dit specifieke project. U ontvangt een jaarlijkse rapportage en relevante updates. Verder heeft u een directe contactpersoon in Nederland. Zo kunt u heel concreet de impact volgen die we samen maken.

aanmelden als Partner

Vul het formulier hieronder in om mee te doen. U kunt ook aangeven het bedrag van uw keuze zelf over te maken. Na aanmelding bevestigen wij uw deelname.

.


Projectbeschrijving

Project GRACE richt zich op een nieuwe, uitgestrekte regio: Salamat, waar we veel leprapatiënten vinden. Kostbare mensen die nooit eerder toegang hadden tot leprazorg. Wij willen hen vinden en de medicijnen geven die hun ziekte stopt of een rolstoel waardoor ze weer mobiel zijn. Ons hoofdkwartier is al verplaatst vanuit regio Guéra, waar na jarenlange toewijding de leprazorg onder controle is. Onze aanpak werkt. Meer inhoudelijke informatie vindt u op de projectpagina.

Veldwerker Geeske Zijp

Een centrale rol hierbij heeft onze Nederlandse veldwerker Geeske Zijp. Zij werkt samen met lokale gezondheidsinstellingen, gehandicaptenorganisaties en opleidingen om mensen met lepra op te sporen, te genezen en een nieuwe toekomst te bieden. Samen met u voorkomen we blijvende handicaps en verslaan we lepra in één van de armste landen in Afrika: Tsjaad. Voor alle mensen, één voor één.

Interview met Geeske in het Reformatorisch Dagblad
„Ik heb een kussen, een muskietennet en kan water drinken als ik dorst heb. En als het regent kan ik binnen liggen.”
Lees het interview met Geeske Zijp hier op de website van het Reformatorisch Dagblad

 

IK WIL HELPEN

Laten we

voortzetten

wat

Jezus

begon

Jezus stak zijn hand uit

En er kwam een melaatse naar Hem toe… en Jezus, innerlijk met ontferming bewogen, stak Zijn hand uit, raakte hem aan en zei tegen hem: ‘Ik wil het, word gereinigd!’ Marcus 1:41-42 HSV

Lepra is een eeuwenoude ziekte. Jezus zag om naar zieken, naar mensen met melaatsheid. Wij willen samen met jou verdergaan met wat Hij begon. Met expertise en met liefde ontfermen we ons over mensen met lepra. We willen hen bevrijden van lepra en uiteindelijk die verwoestende ziekte verslaan. Maar we kunnen het niet alleen. Help jij mee? Samen maken we lepra een ziekte van het verleden.