Geeske Zijp in Tsjaad

Help Geeske mee in Tsjaad medische zorg, sociale ondersteuning en hulpmiddelen te bieden. Aangepaste schoenen, een rolstoelfiets of een behandeling herstelt levens

Geeske Zijp uit Apeldoorn werkt in Mongo in de provincie Guéra waar ze leprapatiënten opspoort en helpt. De leprapatiënten staan er soms al vroeg bij haar aan de deur met hun vragen over medische zorg of sociale ondersteuning. Zij verleent de eerste zorg of verwijst door naar het ziekenhuis.

Project Grace

Naast de opsporing van mensen met lepra en een handicap is het doel van het project ook om mensen weer een nieuwe toekomst te bieden.

Om dit doel te bereiken voert Leprazending deze activiteiten uit:

  • Medische zorg en verwijzing naar de regionale ziekenhuizen
  • Fysiotherapie
  • Mobiliteit (krukken, driewielfiets, rolstoelen, aangepaste schoenen of een ezeltje)
  • Opleiding en supervisie van gezondheidswerkers in 5 nabijliggende provincies.
  • Voorlichting aan de omgeving van mensen met een handicap.

 

Om te zorgen dat er goed schoeisel en hulpmiddelen beschikbaar zijn verzorgt ze de training en supervisie van lokale schoenmakers en regelt ze de aanschaf van hulpmiddelen.

Dankzij deze hulpmiddelen wordt de mobiliteit vergroot van mensen die anders niet op straat komen. Ook kunnen de kinderen weer naar school. De rolstoelfietsen worden gemaakt in een werkplaats in Mongo door gehandicapte jongeren, die zo in hun eigen inkomen kunnen voorzien.

Al 25 jaar!

Dit jaar (2017) is het 25 jaar geleden dat Geeske aan de slag toog. Als ze deze zomer in Nederland is voor haar verlof willen we op verschillende manieren daaraan aandacht besteden.  Wilt u op de hoogte blijven van deze activiteiten? Stuur dan een mail aan cor@leprazending.nl.

Wilt u een gift geven voor het werk van Geeske? Gebruik dan onderstaande donatieknop!

Geef aan dit project

Geef de allerarmsten een kans.