Family7 in actie

Voor leprapatiënten in Bangladesh

Dit is Chan Sori. Ze woont op het platteland van Bangladesh. Haar huid is gerimpeld en getekend door de jaren. Chan heeft geen tenen meer, als gevolg van lepra zijn haar voeten verminkt. Ze is inmiddels behandeld en genezen. Maar haar familie is toch nog steeds doodsbenauwd voor besmetting, daarom leeft ze opgesloten in een donker hutje van twee bij twee meter. Hier wacht ze nu al twintig jaar eenzaam op haar dood.

Uitzendingen BangladeshDe omstandigheden in dit overwegend islamitische land zijn zwaar. Leprazending doet alles om Chan te ‘bevrijden uit haar gevangenis’. Dat doen we door haar familie en de lokale bevolking uitgebreid voor te lichten over lepra. Het is een langdurig proces, want het stigma op de ziekte is enorm in Bangladesh. In de afgelopen jaren heeft Leprazending met groot doorzettingsvermogen, duizenden ex-patiënten zoals Chan hun leven weer teruggegeven.

Veel leprapatiënten zijn straatarm en kunnen de behandeling niet betalen. Family7 kwam in actie voor deze mensen. Voor 210 euro kan Leprazending één patiënt een nieuw leven geven. Hiermee voorkomt u dat deze levens worden verwoest door de ziekte. Zo krijgen deze mensen weer een hoopvolle toekomst! Met uw steun willen we vijfhonderd leprapatiënten helpen.

Doe je mee? Bekijk hieronder de TV-uitzendingen van Family7 en geef via via iDeal. Hartelijk dank voor uw gift!

Bekijk hier de trailer:

Uitzending gemist? Kijk ze hier alle vier terug:

Aflevering 1: Genezing

Aflevering 2: De pijn van niet meer voelen

Aflevering: 3:

Aflevering 4:

 

 

family7inactie