Facultatieve stage

Facultatieve stage (6-8 weken)

Medische studenten, bezigheidstherapeuten, fysiotherapeuten en verpleegkundigen zijn van harte welkom hun kennis te oefenen in een stage (6-8 weken).
Terwijl je nauw samenwerkt met ervaren medici in een ziekenhuis of een gemeenschap, leer je nieuwe vaardigheden die vitaal zijn bij het verlichten van de gevolgen van lepra, een ziekte die volledig te genezen is.

Wat zijn de kwalificaties?

Wij verwachten dat je:

 • Een overtuigd christen bent en instemt met de visie van Leprazending, met het verlangen om in naam van Jezus Christus diegenen te dienen die door Leprazending geholpen worden.
 • Fysiek en emotioneel fit bent, in staat bent eenzaamheid aan te kunnen, evenals de afwezigheid van christelijke gemeenschap en westerse gemakken.
 • Goed kunt samenwerken met anderen en in staat bent om te gaan met mensen van een andere cultuur en ideologie.
 • Je kunt aanpassen, vindingrijk bent, op eigen initiatief kunt werken en doorzettingsvermogen hebt.
 • De Engelse taal goed beheerst.

Waar kan ik heen?

Momenteel zijn er mogelijkheden voor een facultatieve stage in India en Nepal.

Hoeveel kost het?

Er wordt van je verwacht dat je zelf de kosten draagt voor de retourvlucht, verzekeringen en medische kosten. Leprazending betaalt kost en inwoning gedurende je plaatsing. We kunnen je informatie geven over de verschillende manieren van fondsenwerving en raden je aan om je kerk en vrienden te vragen je (financieel) te steunen.

Wat nu?

 1. Praat met je dominee of oudste en bidt over de verschillende mogelijkheden voor jou.
 2. Neem contact op met het kantoor van Leprazending (e-mail of telefoon 055-7600500) om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.
 3. Vul een facultatieve stage sollicitatie formulier in en een medische verklaring in en stuur dit naar het kantoor. We nemen contact met je op.
 4. Het kantoor benadert nu de buitenlandse kantoren om te kijken of er een plaats beschikbaar is voor jou.
 5. Als de juiste plaats beschikbaar is, wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op ons kantoor in Apeldoorn. We zullen ook om referenties vragen.
 6. Zodra je geaccepteerd bent, helpen wij bij je voorbereidingen voor je plaatsing en zullen wij je adviseren over de inentingen die je nodig hebt voor het gebied waar je heen reist.

Meer informatie

Wil je meer informatie ontvangen dan kun je contact opnemen met ons nationale kantoor in Apeldoorn of door ons hier een e-mail te sturen.