Breng Eva naar Ethiopië

Help vrijwilliger van Leprazending Eva Liwier naar Ethiopië te gaan zodat ze daar een database kan opzetten voor leprapatiënten. Met zo’n database kunnen 20.000 leprapatiënten veel beter met elkaar contact hebben en samen werken. Hiervoor is een totaalbedrag van € 1950 nodig.

Ethiopië is een Afrikaans land waar al sinds mensenheugenis lepra voorkomt. De ziekte is wijdverbreid. Als je in dit land lepra krijgt, word je volledig op jezelf teruggeworpen. Je zult dan niet alleen met deze ziekte moeten leren omgaan, maar jij en je familie worden vervolgens ook nog eens gediscrimineerd. Vaak verlies je daardoor je baan. Je hebt vervolgens geen inkomen meer, raakt aan de bedelstaf en wordt door iedereen ontweken.

Foto: Veldwerker Tanny Hagens met een Ethiopisch gezin dat moet leven met de gevolgen van lepra.

Makkelijker
Gelukkig bestaat voor leprapatiënten de plaatselijke organisatie ENAPAL. Deze instelling telt 20.000 leden; allen leprapatiënten die met de gevolgen van lepra moeten leven. Leprazending werkt veel samen met deze organisatie. Samen ontwikkelen ze programma’s en projecten om het leven van mensen met lepra makkelijker te maken. Alleen is de administratie nu niet op orde.

Eva Liwier wil in september 2018 naar Ethiopië gaan om daar haar collega van Leprazending Tanny Hagens 4 weken lang te helpen deze database op te zetten. Dit zal het contact zo veel vergemakkelijken. Ook gaat Eva meehelpen met de organisatie van de wereldwijde ledenvergadering van Leprazending. Tenminste, als je haar steunt.

Meer geld
Voor de reis en verblijfkosten is ongeveer 1950 euro nodig. Daarom is Eva een crowdfunding campagne gestart. Meedoen? Ga naar haar crowdfunding-pagina!  Mocht er meer geld binnenkomen, dan zal Leprazending dit bedrag ook gebruiken om leprapatiënten in Ethiopië te helpen.

Namens de leprapatiënten in Ethiopië alvast: hartelijk dank.

Foto: Eva Liwier uit Apeldoorn