Kom naar de roadmovie Yomeddine

30 oktober 2019

Uitnodiging: kom naar de hartverwarmende roadmovie Yomeddine, op woensdagavond 20 november, aanvang is 20:00 uur. Let op, het is een speciale, eenmalige vertoning!  

De film wordt gedraaid in Wageningen bij Movie-W, in samenwerking met Leprazending, een medewerker van Leprazending leidt de film in. Leprapatiënten worden vaak gediscrimineerd en buitengesloten. De film gaat over de hoop en het vertrouwen, ondanks uitsluiting en stigma op lepra.

De film is een hartverwarmende roadmovie. Als zeer jong kind werd Beshay door zijn vader achtergelaten in een leprakolonie en zag hij zijn familie nooit meer. Wanneer Beshay’s vrouw plotseling overlijdt, besluit hij om naar hen op zoek te gaan. Samen met het weesjongetje Obama met wie hij bevriend raakt en een ezeltje begint hij aan een avontuurlijke reis dwars door de Egyptische woestijn. Dit is nog geen makkelijke opgaaf: het ezeltje kan de reis nauwelijks volhouden en Beshay’s uiterlijk schrikt veel mensen af. Toch blijven Beshay en Obama positief: ze helpen elkaar door tegenslagen heen en ontdekken hoe ze met een goede dosis hoop, trots en vertrouwen obstakels kunnen overwinnen. Meer info en reserveringen: https://moview.nl/film/yomeddine-2

Vijftig procent van de opbrengst gaat (na aftrek van de kosten) naar Leprazending.  De kosten bedragen: € 8,50 per kaartje (€ 6,50 voor studenten). Lokatie: Movie-W, Wilhelminaweg 3A, 6703 CC Wageningen.