Fiets opent wereld van Abdel

Een driewielfiets veranderde het leven van Abdel. Hij kan niet lopen, maar de fiets met handtrappers opende zijn wereld en…

…het haalde de ondernemer in hem naar boven: ,,Ik verlangde er diep naar om voor mezelf te kunnen zorgen. Dankzij de fiets en een startbijdrage kon ik een schoenmaakbedrijfje opzetten. Nu rijd ik langs mensen die aangepaste schoenen nodig hebben en verhelp ik allerhande schoenproblemen. Het loopt goed! Inmiddels ben ik getrouwd en we verwachten ons eerste kindje. Ik ben zo dankbaar. Mensen die dit mogelijk maken zijn van onschatbare waarde!’’

Nutteloos

Stelt u zich voor dat u niet kunt lopen en uzelf niet kunt verplaatsen… In Tsjaad is dat voor mensen met een handicap de realiteit van elke dag. Zij worden gezien als nutteloos, niet in staat om te leren of iets goeds bij te dragen. Je wordt aan je lot overgelaten.

Op weg…

Onze veldwerker Geeske Zijp helpt samen met een team van zorgprofessionals leprapatiënten op weg naar een waardig leven. We geven hulpmiddelen aan mensen met een (lepra)handicap, denk aan protheses, krukken, rolstoelen of driewielfietsen.

Vruchten zichtbaar

Het project loopt van 2020 tot en met 2024 in de provincie Salamat. De eerste vruchten zijn al zo mooi zichtbaar, zoals onder andere bij Abdel. Maar om het project te kunnen voortzetten zijn nog financiële middelen nodig. Bijdragen kan bijvoorbeeld door te investeren in een (of meer) prothese (450 euro), een driewielfiets (275 euro) of een rolstoel (95 euro), of met een ander bedrag.

Ins en outs

Ben jij geïnteresseerd, of wil je bijdragen in de aanschaf van hulpmiddelen mensen zoals Abdel zelfredzaam te geven? Bel met Alex Visscher, hij vertelt graag alle ins en outs over het project in Tsjaad. Zijn nummer is 06-51662545, of stuur een mailtje naar alex@leprazending.nl.

Lees ook het gesprek met Geeske, begin november.