Actueel: Noodhulp

Soms zijn er acute situaties in de gebieden waar we werken waarbij een beroep op ons wordt gedaan, zoals aardbevingen of overstromingen.

Op dit moment zijn er 2 actuele noodsituaties

 

update: 30-09-2017

Overstromingen en aardverschuivingen in Nepal

De plotselinge overstromingen en aardverschuivingen die zijn veroorzaakt door de  zware regenval van de afgelopen dagen hebben meer dan 70 mensen gedood en vele anderen in gewond. Het Nepalese leger, de politie en lokale vrijwilligers zijn al begonnen met reddingacties, maar de voortdurende regenval bemoeilijkt het reddingswerk.De overstromingen en aardverschuivingen hebben ook werkgebieden van Leprazending Nepal getroffen. Volgens de meest recente informatie van lokale partners van Leprazending zijn honderden gezinnen ontheemd. Tenminste 700 leprapatiënten, die lid zijn van patiënten-coöperaties, hebben nu hun bron van levensonderhoud  verloren. Als eerste actie zal Leprazending Nepal 700 noodpakketten uitdelen aan getroffen leprapatiënten en andere allerarmsten.
Een  noodpakket kost ca. € 50,- en bevat dekzeilen, kookartikelen, voedsel en medicijnen.

Update 28 augustus 2017: Inmiddels is er vanuit Nederland al bijna € 17.000 gedoneerd, goed voor zo’n 340 pakketten. Alle gevers hartelijk dank. We houden u op de hoogte van de voortgang van de actie.

Update 31 augustus 2017: met slachtoffers van de overstromingen in Nepal wordt overlegd welke hulp het hardste nodig is.

 

 

 

 

 

 

 

Update 7 september 2017: Inmiddels is er vanuit Nederland € 22.000 gedoneerd, goed voor zo’n 440 pakketten. Op de foto worden dekzeilen uitgedeeld aan leprapatiënten van wie het huis door de regens en overstromingen is beschadigd.

Update 30 september 2017: Inmiddels is er vanuit Nederland bijna €80 .000 gedoneerd voor de eerste noodhulp en het begin van de wederopbouw. Dank u wel daarvoor! Op dit moment worden de plannen gemaakt voor het herstel van woningen van met name leprapatiënten maar ook andere allerarmsten. De bouw van een woning kost ca. €450. Daarnaast moet ook de medische zorg aan de leprapatiënten doorgang vinden. Het lepraziekenhuis in Anandaban is zelf op dit moment nog bezig met de bouw van de nieuwe vleugel, herstelwerkzaamheden van de aardbeving van 2015.

Zonder uw hulp en uw gebed kunnen wij in deze noodsituaties niet adequaat reageren. Helpt u mee ? Dank u wel!

 

Ja, ik doneer voor noodhulp:

Ziekenhuisterrein Nilphamari (Noord-Bangladesh) overstroomd

Door hevige regenval in de Himalaya is ook  het Nilphamari-ziekenhuis in het Noorden van Bangladesh getroffen. Op dit moment weten we dat het terrein en enkele bijgebouwen, kantoren en woningen van medewerkers onder water staan, en dat het ziekenhuis daardoor niet meer bereikbaar is voor leprapatiënten. Meer informatie volgt.

Update 28 augustus 2017: Gelukkig is het water in Bangladesh weer gezakt. Er is begonnen met het schoonmaken van de operatiekamers, kantoren, woonruimtes en bijgebouwen.

 

 

 

 

 

 

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world