Nood in Afrika

Noodkreet uit Ethiopië:

Help ons de hongersnood te overleven’

Al het nieuws in de media is moeilijk te bevatten. Ondertussen voltrekt zich ook een stille ramp in Ethiopië: hongersnood. Er heerst nu extreme droogte door drie mislukte regenseizoenen op rij.

De situatie

‘Er is onmiddellijk humanitaire steun nodig. De hongersnood loopt de komende maanden verder op. Naar schatting 5.7 mensen hebben voedselhulp nodig in Zuidoost Ethiopië, waaronder 500.000 ondervoede moeders en kinderen’ aldus de VN. (bron)

Leprazending Ethiopië vertelt:

‘Er komt gelukkig noodhulp op gang, maar dit is niet genoeg. Leprapatiënten en mensen met een handicap zijn extra kwetsbaar. Zij hebben vaak geen toegang tot noodhulp. Wij willen nu in actie komen met noodhulp pakketten, voordat het te laat is. Ik kan niet blijven zitten met het idee dat mensen die niet zo mobiel zijn, geen toegang hebben tot eten. Ik vraag dringend jullie hulp.’

Ook in andere delen van Afrika zoals Tsjaad en DR Congo is er nood door gebrek aan voedsel en medische zorg. Leprapatiënten zie je niet gauw in het nieuws. In tijden van crisis worden de meest kwetsbaren vaak achtergelaten. Terwijl zij bescherming nodig hebben.

Als je op zo’n moment van betekenis kunt zijn, wil je maar één ding: helpen. Vandaag vraag ik u: wilt u naar hen omzien? Leprazending in Afrika heeft uw hulp nu nodig. Geef alstublieft wat u kunt geven. Uw gift helpt de meest kwetsbaren.

Hoe u kunt helpen

  • Voedsel en hygiëne  voor 1 persoon, per maand € 22,-
  • Urgente medische zorg (screening, medicatie en wondzorg), per persoon € 60,-
  • Voedsel en hygiëne voor 1 gezin (5 personen), per maand € 110,-

Uw hulp is hard nodig in Afrika. Hoeveel patiënten kunt u helpen?

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Hoe u kunt helpen als kerk

Alle informatie, een powerpoint en persbericht om uw collecte aan te kondigen vindt op onze pagina voor kerken.

 

Je kunt ook zelf een bedrag overmaken aan Leprazending op: NL75 INGB 0003 2439 99 o.v.v. ‘Nood Afrika’

Bedankt voor alle steun.

Deze foto ontvingen wij van Leprazending Ethiopië: