Ruim 15.000 euro – dank je wel!

Zomercollecte

‘Wauw, dank je wel’. Het is een uitspraak die in de afgelopen weken heel vaak is gezegd binnen het team van Leprazending. In de week van 7 tot en met 13 juni hielden we onze zomercollecte. Ruim 15.000 euro kwam binnen – UPDATE 18.000 euro – ontzettend bedankt!

Extra inspannen

De opbrengst is bestemd voor eten, medicijnen en wondverzorging voor mensen met lepra. Omdat onze leprawerkers in het veld door de corona-crisis en lockdown extra veel moeite moeten doen om mensen met lepra eten, medicijnen en wondverzorging te geven, wilden we als team Leprazending Nederland solidair zijn en ons ook extra inspannen door acties te houden en challenges te doen. Zo ging Mark 110 kilometer wielrennen; Klaas, Erni en Alex wandelden 43 kilometer, Cor maakte zijn wijk zwerfvuilvrij, Henno bakte tien appeltaarten en Joost en Gretha wasten auto’s. zaterdag auto’s wassen.

Collectanten

Veel mensen maakten spontaan een online-collectebus en collecteerden onder vrienden en bekenden. Ja, daar wordt je stil van! Geweldig om zo samen op te komen voor mensen met lepra, mensen die zelf vaak niet in staat zijn om voor zichzelf op te komen, om zichzelf te helpen. Het stemt tot grote dankbaarheid dat mensen hier in Nederland voor hen in beweging komen!

Enthousiaste reacties

En dan jij, als betrokkene van Leprazending – zoveel enthousiaste reacties, warme woorden, giften en support! Wij zijn werkelijk verwonderd – dank je wel, namens de mensen met lepra!