Collecteweek Leprazending: 7-13 juni

Bedankt voor jouw bijdrage om lepra geschiedenis te maken.
Voor alle mensen, één voor één.

Huidige stand collecte (14 juni)

10.265 / 15.000

 

Iedere twee minuten krijgt iemand lepra. Lepra leidt tot blijvende handicaps en uitsluiting. Gelukkig is lepra is goed te genezen, maar alleen als we er op tijd bij zijn.

Onze generatie kan lepra verslaan, maar dit kan niet zonder jouw hulp. Doe je mee? Samen verslaan we lepra voorgoed!

Lepra treft vooral de allerarmsten, door hun lage weerstand. Denk aan landen als India, Bangladesh en DR Congo. Bijna al het lijden door lepra, komt door een te late diagnose. Een belangrijk onderdeel om van lepra verleden tijd te maken, is: leprapatiënten tijdig opsporen en lepra herkennen.

Onze aanpak om lepra voorgoed te verslaan:

opsporen
behandelen
stoppen

Door snel te behandelen, wordt lepra gestopt vóórdat het blijvende handicaps aanricht. Patiënten in behandeling  zijn niet meer besmettelijk voor familie, vrienden en buren. Dit voorkomt sociale uitsluiting uit angst voor besmetting. Jouw donatie helpt om lepra op te sporen, zorgt ervoor dat leprapatiënten snel hun medicijnen krijgen en lepravrij worden.

Onze generatie kan lepra verslaan, maar dit kan niet zonder jouw hulp. Doe je mee?

Voor wie geef je?

Terwijl jij dit leest krijgt iemand de diagnose ‘lepra’. Elke twee minuten weer. Iemand als Ranil (3). De vlekken op zijn wangen zijn de eerste tekenen van lepra. 

Zijn moeder Prasanthi weet niet wat het is, ze heeft ze zelf ook. Haar huid is daar gevoelloos, waardoor ze ongemerkt wonden oploopt. Als moeder en zoon niet snel behandeld worden, is de kans groot dat lepra handicaps veroorzaakt.

Prasanthi zocht hulp in het ziekenhuis van Leprazending. Ze kregen allebei de diagnose lepra en zijn meteen behandeld. Inmiddels zijn zij genezen van lepra. Kan jij je voorstellen hoe blij en dankbaar Ranil en zijn moeder zijn?

Lepra treft met name de allerarmsten en leprapatiënten worden vaak verstoten, uit angst voor besmetting. Mensen die je wegstopt zie je niet, maar zijn er wel… Zonder de juiste medische zorg leidt lepra veelal tot handicaps en nog diepere armoede.

Door lepra vroeg op te sporen en snel te behandelen, wordt verspreiding gestopt. De inhoud van jouw collectebus helpt mee om lepra geschiedenis te maken, zodat kinderen als Ranil niet meer hoeven te lijden door lepra.

Samen verslaan we lepra voorgoed

Dank je wel voor jouw bijdrage

Ben je op zoek naar een specifieke collectant óf wil je zelf een collectebus aanmaken (delen kan via Whatsapp/social media)?
Klik hier om je collectebus in 5min aan te maken of alle collectebussen te bekijken