Doe mee met onze zomercollecte!

Nodig: 200 collectanten

Wil jij van 7 tot en met 13 juni vanuit huis digi-collecteren voor kinderen als Ranil?

Zo gemakkelijk doe je mee:

Stap 1: Maak eenvoudig een digitale collectebus aan via de button.

Stap 2: Stuur een geefverzoekje naar mensen die je kent, bijvoorbeeld via WhatsApp.

Hulp nodig?

Mail naar collecte@leprazending.nl of bel 055-7600 500. Wij helpen je graag verder.

 

Voor wie doe je het?

Terwijl jij dit leest krijgt iemand de diagnose ‘lepra’. Elke twee minuten weer. Iemand als Ranil (3). De vlekken op zijn wangen zijn de eerste tekenen van lepra. 

Zijn moeder Prasanthi weet niet wat het is, ze heeft ze zelf ook. Haar huid is daar gevoelloos, waardoor ze ongemerkt wonden oploopt. Als moeder en zoon niet snel behandeld worden, is de kans groot dat lepra handicaps veroorzaakt.

Prasanthi zocht hulp in het ziekenhuis van Leprazending. Ze kregen allebei de diagnose lepra en zijn meteen behandeld. Inmiddels zijn zij genezen van lepra. Kan jij je voorstellen hoe blij en dankbaar Ranil en zijn moeder zijn?

Help lepra voorgoed verslaan

Lepra treft met name de allerarmsten en leprapatiënten worden vaak verstoten, uit angst voor besmetting. Mensen die je wegstopt zie je niet, maar zijn er wel… Zonder de juiste medische zorg leidt lepra veelal tot handicaps en nog diepere armoede.

Jouw opbrengst:

Door lepra vroeg op te sporen en snel te behandelen, wordt verspreiding gestopt. De inhoud van jouw collectebus helpt mee om lepra geschiedenis te maken, zodat kinderen als Ranil niet meer hoeven te lijden door lepra.

Voor 24 euro maak je iemand lepravrij. Je draagt bij aan behandeling, medicijnen, hersteloperaties, scholing, voorlichting aan familie en vrienden en deelname in een zelfhulpgroep. Lees hier Ranils’ complete verhaal.

Heb je al een collectebus, maar wil je graag een gift in de bus doen?

 

 

Zomercollecte 2020

In de zomer van 2020 hielden we onze eerste digi-collecte. Vanwege corona konden onze collectanten niet langs de deuren. Veel mensen deden gelukkig mee als digitale collectant. Uiteindelijke opbrengst zomercollecte 2020: €18.000. Geweldig! Namens de leprapatiënten: hartelijk dank! Bekijk ook het bedankfilmpje, gemaakt door Team Leprazending: