Doe mee met onze zomercollecte!

Wij hebben jou nodig!

Lepra is in Nederland geschiedenis. Het is zelfs totaal geen issue meer. Maar in onze wereld krijgt iedere twee minuten nog iemand de diagnose: ‘lepra’. Dat moet stoppen. En het kan! Ons doel is daarom: lepra voorgoed verslaan. Daarbij hebben we jouw hulp hard nodig.

Wil jij helpen in de strijd tegen lepra?

Alleen samen kunnen we lepra voorgoed verslaan. Op de horizon zien we een stip: het jaar 2035. In dat jaar willen we leprabesmetting gestopt hebben. Help jij mee? Het kan heel praktisch: doe mee als digitale collectant, dit jaar tijdens de landelijke collecteweek van 6 tot en met 12 juni. Doe in die week een ‘digitaal rondje’ langs je vrienden, kennissen en familie. Bijvoorbeeld door een geefverzoekje te sturen via WhatsApp.

 

Zo makkelijk doe je mee:

Stap 1: Maak eenvoudig een digitale collectebus aan via de onderstaande button.

Stap 2: Stuur in de collecteweek een geefverzoekje naar mensen die je kent, bijvoorbeeld via WhatsApp. 

Maak je digi-bus Stop iets in de collectebus

Hulp nodig?

Mail naar collecte@leprazending.nl of bel 055-7600 500. Wij helpen je graag verder.

 

Jouw opbrengst:

Door lepra vroeg op te sporen en snel te behandelen, wordt verspreiding gestopt. De inhoud van jouw collectebus helpt mee om lepra geschiedenis te maken, zodat mensen niet meer hoeven te lijden door lepra.

Voor 24 euro maak je iemand lepravrij. Je draagt bij aan behandeling, medicijnen, hersteloperaties, scholing, voorlichting aan familie en vrienden en deelname in een zelfhulpgroep.

Heb je al een collectebus, maar wil je graag een gift in de bus doen?

Stop iets in de collectebus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lepra is goed te genezen!

Bij tijdige opsporing van lepra en snelle behandeling is lepra volledig te stoppen, voordat blijvende verminkingen optreden. Wij geven daarom goede voorlichting, zodat mensen de eerste symptomen herkennen én weten dat ze in ons lepraziekenhuis behandeld worden en genezen. Daardoor worden leprapatiënten niet meer verstoten of weggestopt, maar mensen zoeken hulp. We diagnosticeren en behandelen mensen met lepra in India, Nepal, Bangladesh, DR. Congo, Tsjaad, Ethiopië en Burundi. Ook helpen we bij terugkeer in de maatschappij, zodat mensen die getroffen zijn door lepra weer een zelfstandig en waardig leven krijgen – iets waar zij intens naar verlangen.

 

Jezus Christus ontfermde zich over de meest kwetsbaren, over melaatsen en zieken, Hij genas hen. In ons werk is Hij onze Inspirator en Voorbeeld.