Jongeren als Aung toekomst geven

Geef voor snelle diagnose én behandeling

Het verhaal van Aung

Pas zeven jaar was Aung toen hij lepra kreeg. Hij kan het zich nog precies herinneren: “Ik speelde op school en raakte gewond aan mijn voet, maar ik merkte er niets van. Pas later zag ik allemaal bloed. Daardoor wist ik dat er iets was gebeurd. Pijn deed het niet.”

Elke twee minuten wordt er iemand getroffen door lepra. Onder hen veel kinderen en jongeren. Het zijn meestal de allerarmsten.

Zonder behandeling leidt deze afschuwelijke ziekte tot handicaps, sociale uitsluiting en nog meer armoede. Net als bij Aung.

Toen eenmaal duidelijk werd dat hij lepra had, was hij niet meer welkom op school. “De meester was bang dat ik de andere kinderen zou besmetten.”

Ook zijn leven in het dorp werd steeds moeilijker.

Inmiddels zijn de vingers van zijn rechterhand krom gegroeid en heeft hij een grote zweer aan zijn voet.  Schrijven lukt niet meer. Aung helpt zijn moeder met allerlei klusjes. Hij is gek op haar. Op de vraag wat zijn grootste wens is, antwoordt hij: “Ik wil dat mijn moeder gezond is.” Is zij niet gezond dan? “Jawel, maar ik wil dat ze gezond blijft. Zij is de enige die naar mij omziet. Ik heb haar nodig!”

Kinderen en jongeren die tijdig hulp krijgen, zijn goed te genezen.

Ook voor Aung is er toekomst. Zijn vingers kunnen met een operatie weer recht gezet worden. Niemand zal daar nog wat van zien. Met de nodige fysiotherapie zal hij ook weer kunnen schrijven. “Ik wil graag een behandeling krijgen, zodat ik kan werken en geld kan verdienen.”

In de hoop dat u kinderen en jongeren met lepra, die door iedereen buitengesloten worden, wilt helpen. Uw gift voorkomt uitsluiting, handicaps en armoede.
Voor €18 betaalt u voor één patiënt het doktersbezoek en de eerste behandeling met medicijnen. Daarmee voorkomt u dat lepra een jongeren als Aung voor de rest van zijn leven tekent.

Begin vandaag, help één jongere zoals Aung

Met een gift van €20,- betaalt u voor één patiënt het doktersbezoek en de eerste behandeling met medicijnen.