Geef herstel aan 1 jonge leprapatiënt

Geef voor een snelle diagnose én behandeling van lepra.

Het houdt maar niet op. Elke dag brengen bange, bezorgde ouders hun kinderen en jongeren naar onze lepraziekenhuizen in India. Met vlekken op de huid, geklauwde handen, misvormde voeten. Een eindeloze stroom jonge mensen die dringend behandeling nodig hebben en niets liever willen dan een gewoon, gezond leven.

We moeten deze kinderen en jongeren helpen met aandacht, medicijnen en hersteloperaties.

Deze kinderen zijn de dapperste die ik ken

Kinderen als Rajina. Zij heeft zweren op haar arm en haar vingers beginnen te vergroeien. Daarvoor wordt ze behandeld in het Puralia ziekenhuis. Rajina is daar helemaal alleen. Haar ouders, vier zussen en twee broertjes zijn thuis. Dat maakt haar erg eenzaam en verdrietig. Met fysiotherapie leert ze haar vingers weer gebruiken.

Purulia Hospital

Aruna, leprazending

De jonge Aruna is er ernstiger aan toe. Zij kan haar rechterhand nauwelijks meer gebruiken. Haar vingers zijn krom en stijf geworden. Zij heeft dringend een operatie nodig.

Munia’s verhaal is hartverscheurend. Zij woont al langere tijd in het ziekenhuis. Toen bij haar lepra werd geconstateerd, werd ze verstoten door haar familie. Ze verdreven haar uit haar ouderlijk huis. Munia werd verminkt en wanhopig gevonden op een station. Ze heeft veel behandeling en liefde nodig. Maar haar vrienden en familie hebben haar verlaten.

munia, leprazending

Geef hoop en genezing aan één jonge leprapatiënt

Leprazending biedt, in navolging van Jezus Christus, hoop voor deze kinderen en jongeren. Het is geen valse hoop: lepra is te genezen, wonden zijn te behandelen en onze specialisten kunnen wonderbaarlijke operaties uitvoeren waardoor handen en voeten weer gebruikt kunnen worden.

Samen met u willen we dit jaar een nieuwe toekomst bieden aan 1500 jonge leprapatiënten. Mogen zij opnieuw op uw steun rekenen?

Begin vandaag, help één jongere.

Met een gift van €20,- biedt u een jonge patiënt herstel, toekomst en een beter leven.