Breien voor leprapatiënten

Dr. Jacob uit Congo helpt leprapatiënt mevrouw Josiane. Ze krijgt voorlichting over hoe ze haar wonden het best kan verzorgen en leert hoe ze de zwachtel uit Nederland moet omdoen.

Apeldoorn – Regelmatig melden zich mensen bij ons kantoor om gebreide zwachtels voor leprapatiënten te brengen. Kortgeleden zijn een aantal dozen zwachtels naar Congo gestuurd. In het deel Zuid-Kivu trekken medewerkers van Leprazending het land in om mensen met leprawonden te verzorgen. Het is een hele onrustige regio waar het onveilig is om te werken, maar veldwerkers van Leprazending trotseren die gevaren omdat ze het belangrijk vinden dat mensen met lepra worden geholpen.

Onze medici in Congo werken graag met de gebreide zwachtels. De verbanden geven verlichting aan de wonden en zijn tegelijkertijd zo luchtdoorlatend dat de wond niet gaat zweten.

Een breigroep uit Veenendaal.

zwachtels, leprapatienten, lepra

Mevrouw Van Lienden (71) brengt namens een enthousiaste breigroep uit Achterberg zwachtels. Rechts staat onze trouwe medewerker Cor van Leeuwen van Administratie & Beheer.

 

 

 

Eind 2018 zijn ook twee dozen met ongeveer 30 kg aan zwachtels verzonden naar Congo. Inmiddels zijn er weer drie dozen – met in totaal ongeveer 40 kg aan zwachtels – onderweg.

De zwachtels worden dit keer vervoerd door Stichting Op Gelijke Voet. Deze stichting neemt de zwachtels gratis mee in hun zending voor hun medische teams. Een medewerker van Leprazending in Kinshasa, Congo, haalt de zwachtels bij hen op en zorgt vanuit het hoofdkantoor voor verdeling over het gebied. Fijn om samen met andere stichtingen te zorgen voor een betere wereld.

In februari is ook al een tas met 18 kg zwachtels meegenomen door collega Klaas Evers die een aantal projecten ging bekijken. Hij nam ze mee tijdens zijn bezoek aan Bangladesh.

Zwachtels krijgen we inmiddels genoeg binnen, maar vind je het leuk om op een andere manier je handen uit de mouwen te steken voor leprapatiënten, kijk dan op onze vrijwilligerspagina.

Wil je ons werk steunen?

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world