Breien?!

zwachtels verbinden - Faizabath

Ja, breien, of ‘breitherapie’. Noem het wat u wilt, maar uit onderzoek blijkt dat deze activiteit heel goed is voor u en uw emoties. Of u nu een trui, een deken of een zwachtel breit, je krijgt er iets moois voor terug en tegelijkertijd zorgt u voor uw emotionele gezondheid. 

Hoe mooi is het dat u met uw zwachtel bijdraagt aan de gezondheid van uw medemens, een persoon met lepra. Voor u beiden is de zwachtel een helende, verzachtende en verbindende factor.

Op de foto ziet u dat één van de  Nederlandse zwachtels omgedaan wordt. Deze wordt over de medische zwachtel heen gedaan voor verzachting en bescherming tegen stoten. Patiénten komen vaak van ver en kunnen dankzij onze breisters in Nederland een set zwachtels meekrijgen die ze thuis kunnen wassen en hergebruiken.

Wat is de impact van uw zwachtel?

  • 4.961 Zwachtels verzonden in 2022
  • 7.442 Gebreide meters
  • 709 Mensen geholpen

 

Breit en helpt u mee?

Heeft u nog niet eerder voor mensen met lepra gebreid en wilt u hiervoor meer informatie ontvangen? Schrijft u dan via het aanmeldformulier in. U ontvangt na inschrijving de brei-instructies per e-mail.

VRAAG DE BREI-INSTRUCTIE AAN

 

Waarom is uw handgemaakte katoenen zwachtel zo waardevol?

100% natuurproduct ademend;
 Hoge kwaliteit stevigheid;
 Uitwasbaar recyclebaar.

 


Verzending

Uw zwachtels zijn geliefd in Ethiopië, DR Congo, Tjaad, Bangladesh, India, Myanmar, Nepal, Nigeria en Indonesië. Zij worden per lucht- of zeetransport verzonden. In sommige landen is het aanzienlijk moeilijker om de zwachtels bij de mensen met lepra te brengen, door zowel politieke als logistieke omstandigheden. Toch zoekt Leprazending altijd mogelijkheden om ook gebieden die minder toegankelijk zijn, te voorzien van uw zwachtels.

 

Het versturen van zwachtels kost € 2 per stuk. Hoeveel mensen met lepra kunt u helpen? (Gemiddeld 7 zwachtels per persoon).

Waar Leprazending werkt

Breiambassadeur in beeld

Breien voor Leprazending

Breien voor Leprazending

Over hoe een zaadje is gezaaid en met de juiste voeding ging groeien en bloeien. Het verhaal van Tine Hoekstra | brei-ambassadeur van Leprazending In ...

Breinieuws

Zwachtels breien faizabad

‘Ziekenhuis Faizabad in India ontvangt zending zwachtels’

In maart 2022 ontving het verzorgend personeel van het lepraziekenhuis Faizabad in India een aantal koffers met handgemaakte zwachtels. De artsen en verpleegkundigen zijn dankbaar ...

Neem contact op met Sylvia voor meer informatie

Sylvia van der Hoeven Leprazending
Sylvia van der Hoeven
sylvia@leprazending.nl