Gebedskalender

00-rukmini-landscape-lovely-shot

GEBED
door Cor van Leeuwen

Onlangs las ik het levensverhaal van Rup Lal, een leprapatiënt afkomstig uit een kleine hindoegemeenschap in de bergen van Nepal.  In de jaren 80 wordt hij als jonge man naar het ziekenhuis in Anandaban gebracht. Daar blijkt dat hij lepra heeft. Omdat hij misvormingen heeft door zwerende wonden besluiten de artsen hem te opereren.  Zodra Rup Lal de operatiekamer opgereden gebeurt er iets dat hij niet kent: “Voordat ze begonnen met de operatie ging de groep om mijn bed staan en hield elkaars handen vast. Ze noemden het ‘prayer’, gebed. Iedereen zei iets, dr. Wim [Theuvenet, red.] sprak langer dan de anderen. Toen begon de operatie….”. De operatie verliep succesvol en inmiddels is Rup Lal zelf predikant en werkt hij voor een lokale lepraorganisatie. Hij kent nu de kracht van het gebed uit eigen ervaring.

Gebed is in alle geledingen van Leprazending een vertrouwd verschijnsel. Ondanks de verschillen in kerkelijke achtergronden  en culturele tradities beseft iedereen de afhankelijk van de Hemelse Vader. En dus wordt er gebeden voor operaties, voor vergaderingen en tijdens andere bijeenkomsten. Of in stilte,  achter een bureau. We zijn dankbaar dat er ook veel donateurs mee willen bidden. Iedere twee maanden verschijnt een nieuwe informatieve gebedskalender met gebedsonderwerpen uit de landen waar we werken. Een gebedskalender die per email te ontvangen is wordt iedere week verstuurd. De papieren gebedskalender ligt op veel keukentafels, nachtkastjes, vergadertafels en bureaus.

Wil je met ons meebidden? Vraag dan de 2-maandelijkse gebedskalender of de wekelijkse email-gebedskalender via e-mail info@leprazending.nl, of per telefoon (055-7600500).