Arnoud de Jong wordt nieuwe voorzitter

Arnoud de Jong (49) wordt vanaf 1 december 2018 de nieuwe voorzitter van Leprazending. Arnoud is directeur Financiën en ICT bij hulporganisatie ZOA. Hij volgt Marieke Jellema op. Haar derde en laatste bestuurstermijn loopt namelijk na 9 jaar af.

In 2010 startte Marieke Jellema (1968) als voorzitter en in de afgelopen jaren heeft zij zich met hart en ziel verbonden aan het werk van de Leprazending. Naast een grote mate van persoonlijk commitment  aan de missie heeft zij haar professionele kennis en ervaring als bedrijfskundige en executive coach vanaf haar start op waardevolle manier ingezet voor de Nederlandse organisatie en de Global Fellowship.

Het bestuur en de directie van de Leprazending willen haar daarvoor hartelijk bedanken.

Marieke heeft ook erg genoten van de veldbezoeken en de ontmoetingen met collega’s uit de hele wereld, onder andere van haar participatie in de leadership group voor de internationale board.

Het bestuur is erg content met de komst van Arnoud de Jong en kijkt met vertrouwen uit naar zijn start en invulling van de voorzittersrol. Tot 2016 was hij partner bij accountantsorganisatie BDO en in de loop van zijn loopbaan heeft hij binnen diverse rollen en terreinen internationale managementervaringen opgedaan.

Naast zijn werk als directeur Financiën en ICT volgt Arnoud op dit moment de opleiding Missionair werk aan de Evangelische Theologische Academie in Amersfoort. Arnoud de Jong (1969) is getrouwd, vader van 4 kinderen en woont in Apeldoorn.

Onderweg naar 1 december 2018 zal de overdracht plaatsvinden.