DIAGNOSE: LEPRA

verstoten, alleen gelaten, in armoede…

Samen met u willen we dit jaar 4.000 leprapatiënten als Mandi helpen. Wilt u helpen?

Doneer

Je zult maar lepra hebben in Congo: er is nauwelijks gezondheidszorg, medicijnen zijn amper verkrijgbaar, er is niemand die naar je omkijkt. Sterker nog: je wordt verstoten uit de samenleving. En dan laat je man je uit schaamte ook nog eens in de steek. Zo’n klap kom je toch nauwelijks te boven?

Het overkwam Mandi, een jonge moeder van drie kinderen in de provincie Bas-Kongo. Ze was er slecht aan toe op het moment dat Angel, onze lepra-verpleegkundige in Congo, haar ontmoette. “Ze moest voor haar gezin zorgen, voelde zich schuldig dat haar man haar had verlaten en schaamde zich voor haar ziekte”, vertelt Angel.

AngelAngel zorgde dat Mandi geholpen werd. Met medicijnen, fysiotherapie en goede gesprekken hielp zij de jonge moeder weer een sterke vrouw worden. Dankzij uw giften is Mandi nu genezen van lepra. Ze heeft een vakopleiding gevolgd en verdient nu haar eigen inkomen. Ze heeft weer een volwaardige plek in haar dorp en haar kinderen kunnen weer naar school.

Vrouwen als Angel zijn onmisbaar in ons werk. Geïnspireerd door de liefde van Jezus reizen zij van dorp naar dorp op zoek naar leprapatiënten. Ze bieden zorg, geven trainingen, organiseren de patiënten in zelfhulpgroepen en geven voorlichting aan dorpelingen, zodat langzaamaan het stigma rondom lepra verdwijnt.

Mandi is gelukkig genezen. Duizenden andere leprapatiënten worden alleen gelaten, verstoten en komen in armoede terecht. U kunt het leven van deze leprapatiënten écht veranderen. Samen met u willen we dit jaar 4.000 leprapatiënten als Mandi helpen. Wilt u helpen? Wij vragen u ruimhartig te geven, zodat verpleegsters als Angel leprapatiënten tot in de kleinste dorpjes kunnen opsporen en behandelen.

Namens alle leprapatiënten in Congo, bedankt!

GEEF VOOR LIEFDEVOLLE ZORG AAN LEPRAPATIËNTEN IN CONGO

PS: De eerste medische behandeling kost 18 euro. Het trainen van een gezondheidswerker om lepra te herkennen kost 45 euro. Maakt u uw bijdrage vandaag nog over? U helpt leprapatiënten als Mandi opsporen én helpen en werkt samen met ons aan het stoppen van lepra.

Doneer
 

Geef voor Congo