500 Hersteloperaties in het Naini ziekenhuis

Samen willen we dit jaar 500 hersteloperaties mogelijk maken in het Naini ziekenhuis (India).

Samen willen we nog dit jaar 500 leprapatiënten een hersteloperatie bieden. Als we er op tijd bij zijn, kunnen patiënten hun handen, voeten en ogen blijven gebruiken.

Lepra maakt elk jaar meer dan 210.000 slachtoffers. Veel leprapatiënten raken blijvend gehandicapt omdat de ziekte pas laat wordt ontdekt. Dit is niet nodig! Met uw steun kunnen we handicaps bij leprapatiënten voorkomen.

Heel veel leprapatiënten wachten nog op een operatie. Daarom willen we uw steun vragen voor deze actie.

De kosten van een operatie

In India kunnen we efficiënt en tegen lage kosten medische handelingen uitvoeren. Dit is niet te vergelijken met Nederland.

  • Oogoperatie € 41
  • Handoperatie € 133
  • Voetoperatie € 92

 

Mohammad kon zijn handen niet meer gebruiken.

Mohammad was 11 jaar toen hij lepra kreeg. Een paar jaar later had de ziekte zijn lichaam totaal verminkt. Zijn handen en voeten waren krom en hij kon zijn ogen niet meer sluiten. De kans was groot dat Mohammad blind werd. Depressief kwam Mohammad bij het ziekenhuis van Leprazending aan. Hij wilde eigenlijk niet meer leven.

Gelukkig werd Mohammad in het ziekenhuis geholpen. Hij heeft meerdere hersteloperaties aan zijn handen en voeten gehad. Binnenkort wordt hij aan zijn ogen geopereerd. Daarna kan Mohammad weer naar school en werken aan zijn toekomst.

Hoe wij helpen

Binnen dit project wordt gewerkt aan:

Geef aan dit project

Geef de allerarmsten een kans.