4000

Elke dag krijgen 575 mensen ergens op de wereld, te horen dat ze lepra hebben. Daaronder zijn ca. 50 kinderen. Het zijn vaak al de allerarmsten die worden getroffen. Hun leven staat compleet op hun kop. Ze zijn ziek, worden uitgestoten, kunnen vaak niet naar school en hebben nauwelijks toegang tot zorg.

Samen met u willen we dit jaar 4.000 leprapatiënten helpen een nieuw bestaan op te bouwen.

Helpt u mee?

De tussenstand

 

 

Op dit moment staat de teller op 3.706 leprapatiënten*, die u heeft geholpen een nieuw bestaan op te bouwen! Met medische zorg en rehabilitatie natuurlijk, maar ook helpt u deze allerarmsten met basisbehoeften zoals eten, drinken of onderdak. Of met een opleiding, zodat zij op termijn zelf voor een eigen inkomen kunnen zorgen. Mannen en vrouwen, jongens en meisjes als Nutan.  Volg Nutan op haar weg naar herstel.

*Dit aantal is een indicatie van het aantal leprapatiënten dat we kunnen helpen. Iedere leprapatiënt heeft weer een andere hulpbehoefte.  Sommigen hebben zweren die behandeld moeten worden, anderen hebben een hersteloperatie nodig. Sommige kinderen zijn van school gestuurd en hebben educatieve ondersteuning nodig. Anderen kunnen geholpen worden met microkrediet om een eigen bedrijfje op te starten. Sommige leprapatiënten hebben letterlijk of figuurlijk een nieuw dak boven hun hoofd nodig. Anderen hebben hulp nodig bij de rehabilitatie en de terugkeer naar hun dorp of familie. Gemiddeld kost het herstel van een leprapatiënt ca. €250.

Dank u wel voor uw bijdrage!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world