40 Dagen Kalender

Dagelijkse inspiratie in de 40 dagen tijd

Een waardevast leven: 40 dagen op pelgrimsreis met God, geld, goed.

Wil je meer leren over wat de Bijbel zegt over geld? Geïnspireerd raken hoe geld kan bijdragen aan een gelukkig en betekenisvol leven? Praktijkverhalen horen over God en geld? Geef je dan op voor de gratis 40-dagenkalender ‘Een waardevast leven, 40 dagen op pelgrimsreis met God, geld, goed.’.

In de vorm van een virtuele pelgrimstocht ontvang je dagelijks een boeiende overdenking. De ‘reis’ is al gestart, maar je kunt nog meedoen!

Wat kun je verwachten?

Tijdens de 40 Dagen Tijd ontvang je iedere dag gratis een pakkende overdenking in de vorm van een virtuele pelgrimstocht. Aan de hand van weekthema’s nemen 18 schrijvers je ieder op hun eigen manier mee in een boeiende overdenking. De weekthema’s zijn dit jaar: De wijde wereld in, Handige reistools, Kronkelweggetjes, Leeftocht voor de pelgrim en Doel van de reis.

De ‘reis’ start op 14 februari. De e-mails  zijn opgedeeld in gemakkelijk te lezen blokken. Je kunt hier een voorbeeld bekijken van één van de eerdere overdenkingen.

 

De zevende editie start op 14 februari 2024

Omdat de eerste serie overdenkingen zo goed is ontvangen, is het verder ontwikkeld en een jaarlijkse traditie geworden. Samen hopen wij met dit project voor het 7e jaar op rij weer veel mensen te inspireren. Als er een gebied is waarin veel mensen onrust ervaren dan is dat wel rondom hun financiën. Daarom is de 40-dagentijd omtrent financiën ontwikkeld. Met deze alternatieve invulling van de vastentijd willen we je uitdagen om meer te leren over de Bijbelse lessen die te maken hebben met geld en hoe je dit praktisch vorm kan geven. Om zo toe te leven naar het moment dat Jezus ons heeft vrijgekocht op Goede Vrijdag. In de vorm van een virtuele pelgrimstocht ontvang je dagelijks een mail waarmee je kennis hierover groter wordt, je beter weet hoe God het heeft bedoeld om met bezittingen om te gaan en je leven mooier wordt.

Schrijvers

De 40 Dagen Kalender 2024 is geschreven door

Andries Knevel, Joop Gankema, Paul van der Laan, Maroesja van der Pols, Joost Schelling, Carla van der Vlist, Tom Kolsters, Wieger Sikkema, Harmen Niemeijer, Henno Couprie, Wim Dekker, Jeroen Dorstijn, Ben Verboom, René Timmerman, Maarten Pijnacker Hordijk, Bart van de Vrie, Leo de Vos en Gendro & Mattanja Schijff.

Zij vertellen persoonlijke getuigenissen, waargebeurde verhalen die je raken.
Op de schrijverspagina stellen we ze aan je voor

Initiatiefnemers

Drie Christelijke organisaties bundelen de krachten

Samen maken we de 40 Dagen Kalender mogelijk. Deze virtuele reis wordt je aangeboden door Gabriël, Encour en Leprazending.

Ga je mee op reis?

meld je gratis aan

 

‘Ik heb er van genoten, het was verfrissend vol met nieuwe inzichten en aansporingen.’

  ‘Ik vond de overdenkingen elke dag een parel. Ik zag er elke dag naar uit en wilde er geen een missen. Echt heel goed.’