Een op Christus gerichte federatie

Rick James blogt over organisatiebeoordelingen die hij uitvoert voor non-profit organisaties zoals de onze. Ik ben blij te kunnen zeggen dat we ook indruk op hem hebben gemaakt. Hij heeft ons genoemd in een recent bericht over Christelijke Identiteit. Samengevat zegt Rick:

Vorige week heb ik een bestuurlijke beoordeling gefaciliteerd voor een wereldwijde federatie van 30 verschillende lepra-organisaties. Dergelijke federaties zijn doorgaans moeilijk te beheren. Grote ngo-families worden gekenmerkt door frustratie, bureaucratie en verdeeldheid. Maar deze was anders. De motiverende lijm die hen bij elkaar hield, waren vertrouwensrelaties en zeer indrukwekkend dienend leiderschap. Maar de kern van dit netwerk van organisaties was een gedeelde toewijding om werkelijk Christus centraal te stellen. Deze toewijding ging veel verder dan eenvoudig christelijk jargon, maar kwam tot uiting in hun gedrag en acties – vooral in tijden van crisis.

Het blog sluit af met “Deze voorbeelden zetten me aan het denken: Hoeveel tijd besteed ik tijdens mijn werk aan bidden en luisteren naar God? Hoe zal ik Christus modelleren in mijn interacties op het werk deze week?

Lees het hele blog op de website van Space for Grace