2018: Een jaar met grote impact

2018 wordt voor ons een jaar met grote impact. Wij willen jongeren met lepra weer toekomst bieden. Lees hieronder de indrukwekkende verhalen van 2 jongeren die lepra kregen. We hebben geen minuut te verliezen! Het leven van Nandini stond op het spel. Een snelle diagnose voorkomt lepra bij kinderen.

mahendra-hoofd-leprazending

Mahendra hoorde er niet meer bij

Mahendra uit Nepal is zestien en verloor door lepra zijn linker onderbeen. Zijn school stuurde hem weg, zijn vader liet hem in de steek. Werken kan hij niet met zijn handicaps. Thuis was er geen enkel begrip. Integendeel. ,,Mijn vader haat me. Hij dacht dat hij door mij lepra kon krijgen. Hij wilde me niet in de buurt’’, vertelt Mahendra.

Het begon toen hij 10 was en het gevoel in zijn tenen verloor. Pas vier jaar later werd lepra geconstateerd. Mahendra was al een paar tenen kwijt en zijn huid zat onder de zweren. Een jaar later bleek het nodig zijn onderbeen te amputeren.

Hij lag lang in het ziekenhuis, waar letterlijk niemand hem kwam bezoeken vertelt onze partner. Mahendra hoorde er echt niet meer bij. Nu krijgt hij psychologische hulp. Hierdoor heeft hij weer zelfvertrouwen opgebouwd. Maar een echt toekomstperspectief? Hij hoopt binnenkort op een plek waar niemand hem kent een nieuwe toekomst op te bouwen.

Sakshi_leprazending

Nandini gaat naar school!

Bij de 13-jarige Nandini uit India werd twee jaar geleden lepra vastgesteld. Ze werd onmiddellijk behandeld, en is nu genezen én klachtenvrij. ,,Twee jaar geleden was mijn familie erg ongerust en ik ook’’, zegt ze. ,,Nu voel ik me goed en vol zelfvertrouwen. Ik ga weer naar school. Later wil ik dokter worden, om andere mensen te helpen.’’

Toekomst perspectief voor jongeren met lepra

Lepra kan verschrikkelijke gevolgen hebben in het leven van jongeren. Raken verhalen van jonge mensen met lepra u ook iedere keer weer? Deze verhalen motiveren ons om door te gaan en te zorgen dat lepra op jonge leeftijd ontdekt én behandeld wordt.

Dat kan zoveel ellende voorkomen voor leprapatiënten én hun omgeving.

Het verhaal van Mahendra leert ons ook dat we door moeten gaan met het geven van informatie over lepra. Zodat het stigma, dat in landen waar de ziekte heerst, wordt teruggedrongen. Leprapatiënten verdienen een gewone plek, middenin de samenleving.

Samen met u willen we jongeren met lepra toekomstperspectief geven. Daarom werken we aan opleidingen voor deze waardevolle jongeren, zodat zij een goede toekomst tegemoet gaan.

Mahendra en Nandini staan symbool voor de tienduizenden verhalen van jongeren met lepra. Wij willen hen blijven helpen. Om erger leed te voorkomen, om toekomst te ­bieden. Dat kunnen we alleen met uw steun. Wilt u een jaarbijdrage geven, zodat we lepra op termijn uit kunnen roeien? Laten we 2018 een jaar van grote impact maken. Bedankt voor uw bijdrage!

Geef voor snelle diagnoses én een toekomstperspectief voor mensen met lepra. Elke minuut telt!